69 i pico miren cine
Akelarre
Micro-ressenya sobre la pe·lícula 'Akelarre' de Pablo Agüero (2020)
(Filmin) Peli que va d’una ‘purificació’ imaginaria  (o potser no tant) duta a terme al País Basc l’any 1609 que va tindre com objecte sis xiques acusades de bruixes. El començament és una mica somordo però la cosa va a millor i a partir de la meitat és torna molt enganxosa i amb molta gràcia. Hi ha una metàfora en la peli (que aquesta volta crec que sí he agafat al vol) que està en contra del pensament únic i dels regnes de merda i a favor dels pobles nadius i la tolerància. Interessant i ben bonica.  
 

69 i pico miren cine
Un mundo normal.
Micro-ressenya sobre pe·lícula ' Un mundo normal' de Achero Mañas (2020)
(Movistar +) Road movie menuda, entretinguda que reivindica la vida, les ganes de viure i que, si no eres excessivament exigent, no està malament. A més és una oportunitat de veure en acció els nostre paisans Pau Durà i Oscar Pastor, tots dos candidats als Goya com a millor actor de repartiment i millor actor revelació, respectivament. Però, què voleu que vos diga, el retorn d’Achero Mañas a la direcció, després de 10 anys sense fer pel·lícules, me l’imaginava més gran.

69 i pico miren cine
The investigation
Ressenya sobre la sèrie danesa 'The Investigation' de Tobias Lindholm (2020)
(Movistar +) Mini sèrie danesa (6 episodis) basada en fets recents i reals que explica la investigació duta a terme per la policia judicial danesa per demostrar la culpabilitat del presumpte assassí de la periodista Kim Wall. A diferència d’altres sèries, ací no es tracta de descobrir l’assassí (que està descobert des del primer moment) sinó d’obtenir les proves per a inculpar-lo de manera fefaent. Es tanta la escrupolositat de la policia i la fiscalia que de vegades et posa dels nervis i et fa pensar que ací la sèrie haguera durat un capítol perquè de seguida la autoritat competent li haguera pegat una manta de vara al presumpte i haguera confessat o s’haguera quedat (com Lasa i Zabala) en el intent. Es una mica lenta, però m’ha agradat molt.    
 

69 i pico miren cine
El desorden que dejas
Una opinió solta sobre la sèrie El desorden que dejas ' de Carlos Montero (2020) que es pot veure a NETFLIX
(Netflix) Sèrie d’investigació criminal (8 episodis) que no m’ha acabat d’agradar massa. Les dos actrius principals, Inma Cuesta i Bárbara Lennie, genials. També l’assumpte de les dos accions paral·leles explicant la història de cadascuna i la moralitat que transmet: ‘passe el que passe mai vages a explicar-li-ho a la Guardia Civil’; però l’argument té més forats que un formatge emmental i, en general, resulta més avorrit i poc creïble que les explicacions d’un cunyat terraplanista.

69 i pico miren cine
Los favoritos de Midas
Una micro ressenya de la sèrie 'Los favoritos de Midas' de Mateo Gil y Miguel Barros (2020)
 

69 i pico miren cine
Patria
Una micro ressenya de la mini sèrie Patria d'Aitor Gabilondo
 

69 i pico miren cine
Caza de brujas
 

69 i pico miren cine
Treufoc (Filmin)
Una ressenya mínima i entusiasta de Jordi Santonja Ferrando

69 i pico miren cine
Un blanco, blanco dia
Una ressenya mínima i entusiasta de Un blanco, blanco día (Hlynur Palmason, 2019)
 

69 i pico miren cine
The new Pope
Una microressenya de la segona temporada d'aquesta interessant sèrie dirigida per Paolo Sorrentino
 

69 i pico miren cine
Adults in the Room.
Una ressenya de la pel·lícula dirigida per Costa-Gavras en 2019 bassada en el llibre de Yanis Varoufakis ‘Comportar-se com adults’
 

69 i pico miren cine
The Mandalorian
Una ressenya d'aquesta sèrie, basada en els personatges de George Lucas, dirigida per Jon Favreau, Dave Filoni, Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard, Taika Waititi