69 i pico miren cine
Patria
Una micro ressenya de la mini sèrie Patria d'Aitor Gabilondo
Sèrie que com molt bé diu la sinopsis va de dos famílies basques amigues separades per una bala i que intenta explicar, sense aconseguir-ho, allò que en una altra època es va conèixer com ‘el problema basc’. A mi m’ha agradat bastant. L’ambient molt bé, les actrius principals també. No m’ha agradat massa eixe anar endavant i darrere en el temps narratiu per guardar per a l’últim capítol les respostes a les preguntes: qui i com. També he trobat a faltar els divertits precs que Miren manté al llibre amb Sant Ignasi (ací només apareix un poc a l’últim capítol) i per últim està el problema de ‘Allí Abajo’. Si no heu vist la sèrie del basc que es casa amb una sevillana millor per vosaltres, però en cas contrari... Per posar un exemple, en una escena tan dramàtica com quan Santi Ugalde interpreta al pare d’un etarra que acaben de trobar mort, no podia treure’m del cap a Sabino fent el psttt i a la resta de la quadrilla fent l’òbila. Per cert la dreta i els ultra centristes van intentar boicotejar-la ergo resulta de visió obligatoria tot i que només siga per fotre.
 

69 i pico miren cine
Caza de brujas
(Filmin) Sèrie noruega de categoría (8 capítols de 45 minuts de durada) que va d’una comptable (Ida Waage) que quan demana explicacions als seus superiors sobre una factura de 450.000 € més fosca que els túnels de la Sarga obre la caixa dels trons i desencadena una sèrie d’esdeveniments no per esperats menys sorprenents. És una sèrie enganxosa, que et cabreja i t’encén i que ve a demostrar que la corrupció, com el amor, no coneix distància, ni té continent. Probablement una de les millors sèries nòrdiques que he vist darrerament.

69 i pico miren cine
Treufoc (Filmin)
Una ressenya mínima i entusiasta de Jordi Santonja Ferrando
Estem davant de la millor sèrie que s'ha fet en aquest país, amb permís de “Crematorio”, pot sonar excessiu però si aquesta producció tinguera nom suec, estiguera a un altra plataforma (HBO, Netflix...) o comptarà amb un poc més de pressupost, seria una sèrie molt famosa i amb premis. Són 30 hores de pura intriga, de línies temporals, traicions, arguments sòlids, personatges convincents, recursos tècnics molts bons,amb imatges aèries, treball de càmera molt aconseguit i un guió molt elaborat. Totalment perdonable la manca de recursos per als efectes especials. Per donar una idea seria una mescla de “True detective” i la saga “Mil•lenium” perque al menys hi ha dues Lisbert Salander, el protagonisme femení de la sèrie és molt potent. Podeu dir a tots els vostres amics que Treufoc, és molt bona i addictiva.  
 

69 i pico miren cine
Un blanco, blanco dia
Una ressenya mínima i entusiasta de Un blanco, blanco día (Hlynur Palmason, 2019)
 (Filmin) Peli islandesa que m’ha agradat moltíssim i que conta el dolor, la ràbia i la pena d’un policia jubilat que s’ha quedat vidu i que s’assabenta que la seua dona li posava banyes. Però la història és el que menys importa. Està filmada d’una manera espectacular, magistral, amb intenció. Les escenes parlen i transmeten el dol del protagonista. Es una gran peli i Hlynur Palmason un director a seguir (si som capaços de retindré el nom). Això sí és més pausada que el bàndol d’un monestir Zen. Apassionats del ritme trepidant, fugiu per cames d'aquest peliculón.

69 i pico miren cine
The new Pope
Una microressenya de la segona temporada d'aquesta interessant sèrie dirigida per Paolo Sorrentino
 

69 i pico miren cine
Adults in the Room.
Una ressenya de la pel·lícula dirigida per Costa-Gavras en 2019 bassada en el llibre de Yanis Varoufakis ‘Comportar-se com adults’
 

69 i pico miren cine
The Mandalorian
Una ressenya d'aquesta sèrie, basada en els personatges de George Lucas, dirigida per Jon Favreau, Dave Filoni, Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard, Taika Waititi
 

69 i pico miren cine
Jo me l’imaginava més gran
Una ressenya mínima i una mica descreguda de Pep Jordà - Parásitos (Bong Joon-ho, 2019)

69 i pico miren cine
1917
Una ressenya curta de Jordi Santonja - 1917 (Sam Mendes, 2019)
 

69 i pico miren cine
Richard Jewell
Una ressenya curta de Pep Jordà - Richard Jewell (Clint Eastwood, 2019)
 

69 i pico miren cine
La odisea de los giles
Una ressenya curta de Pep Jordà - La odisea de los giles (Sebastián Borensztein, 2019)
 

69 i pico miren cine
Puñales por la espalda
Una ressenya curta de Pep Jordà - Puñales por la espalda (Rian Johnson, 2019)