Destacados
69 i pico miren cine
Es lo mismo pero no es igual
Una ressenya curta de Pep Jordà - The Farewell (Lulu Wang, 2019)
Peli molt xula sobre un família xinesa que viu a Nova Iork i que viatga a Xina per reunir-se amb la matriarca del clan a la qual li han diagnosticat un càncer de pulmó en fase terminal.  El gran tema de la peli és si davant eixa situació cal dir o no la veritat. Si […]
69 i pico miren cine
Joker
Una ressenya curta de Pep Jordà - Joker (Todd Phillips, 2019)
M’ha agradat molt el ‘Joker’ i la interpretació de Joaquin Phoenix i com el director rasca en l’origen del mal i la moralitat rotllo: ‘Tant d’anar el càntir a la font, arriba un dia que es romp’; i aquella altra de que: ‘al país dels cecs el tort és el rei’ en aquest cas ‘al […]
69 i pico miren cine
Yesterday
Microressenya - Yesterday(Danny Boyle, 2019)
Peli que comença amb la premissa que si ‘The Beatles’ no hagueren existit haguera calgut inventar-los. Té un inici original, alguns moments graciosos (les cerques al Google), una història d’amor ensucrada i moltes cançons dels Beatles, la qual cosa fa que, malgrat no ser cap meravella argumental, et passes hora i mitja amb el somriure […]
69 i pico miren cine
Cafarnaúm
69 i pico miren cine
Hierro
69 i pico miren cine
El vicio del poder
69 i pico miren cine
Boyhood
Una pel·lícula filmada al llarg de 12 anys (2002-2013) però únicament en 39 dies de rodatge

Boyhood” em sembla la millor pel•lícula de l’any perquè des de la seua aparent senzillesa crea enormes moments, una de les majors complicacions del cinema. Flueix suau i harmoniosament al llarg dels minuts (que són anys de rodatge) com si no existís càmera alguna filmant als protagonistes.

És un collage de moments puntuals de la vida. Una forja de vivències que construeixen la persona que som, que serem. La nostra forma de ser, d’evolucionar front als reptes que se’ns presenten al llarg la vida. Tota una infància resumida en 160 minuts de cel•luloide. Una mirada encertada i nostàlgica a la història més interessant de totes i que de vegades passa desapercebuda davant dels nostres ulls, la vida.

Encerta totalment Linklater amb el seu plantejament, ja que les històries més corrents són les que més ens marquen i desvesteixen els nostres sentiments degut a que ens veiem directament reflectits en elles. Açò diu molt del seu colossal treball, i també de la complicitat que desprenen els personatges centrals de la història narrada.

Per aquesta raó li donem les gràcies al Richard Linklater. Gràcies per aquesta obra mestra. Perquè és la culminació d’un cineasta no massa conegut per les grans masses seguidores del cinema comercial, però del que aquells que hem sigut seguidors de la seva trilogia de “Antes de…”, sabem que té la capacitat de captar les fragàncies úniques que desprenen cada moment de la vida. De ressaltar detalls que passen inadvertits, com una creuada de mirades, unes somriures còmplices (recordem aquella escena de Julie Delpy y l’Ethan Hawk escoltant un LP en la cabina de una tenda de música de Viena… O fixant-nos en aquesta peli, l’escena final de “Boyhood” amb L’Ellar Coltrane i l’actriu que l’acompanya en eixe moment). Captar la màgia de l’instant i fer de la quotidianitat quelcom especial, bonic, és una virtut que aquest director sap fer com pocs al panorama cinematogràfic actual.

Recorda a la part central d’aquella obra poètica/filosòfica del Terrence Malick, “El árbol de la vida”, però vista aquesta des d’una perspectiva menys complexa, més propera, íntima i actual.

I si fem menció especial per la qualitat fílmica de cada fotograma d’aquesta “Boyhood”, que enamora les nostres retines, també cal recalcar al mateix nivell els seus treballadíssims guions. Àgils, divertits, intel•ligents, idonis per a cada moment. Res sembla fora de context en cada escena, tot encaixa magníficament.

“Boyhood” és un film preciós que et fa reviure i sentir sensacions úniques i especials que acaben per dibuixar-te un somriure sincer al rostre. Una recopilació de petites coses que des d’una perspectiva global pren aires de quelcom extraordinari.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario