slogan tipografia la moderna
69 i pico miren cine
En los márgenes
Una ressenya de Jordi Santonja
Jordi Santonja Ferrando - 14/10/2022
En los márgenes

Debut de Juan Diego Botto en la direcció d’una pel·lícula. «En los márgenes» es parla precisament d’això, de persones que han quedat excloses de la societat, han caigut en un sistema que no té xarxa de seguretat on no hi ha dret a una segona oportunitat, perquè tot el sistema de benestar públic ha desaparegut o s’ha privatitzat, els servicis socials són tiretes en una hemorràgia diària.

L’educació pública està sota mínims ja no és capaç de cuidar dels alumnes / menors i pràcticament sol es pot dedicar a donar classes. La justícia ni està ni se li espera, totalment col·lapsada en mig d’expedients amuntonats i no pot atendre als més dèbils. Unes lleis fetes per als més poderosos; bancs i fons voltors que tenen tota la força / violència del sistema i de la policia.

Ambientada en el Madrid més fosc i neoliberal de la història, també es podria filmar a la Barcelona d’Ada Colau, contada en un relat de 24 hores càmera en mà que no et dona cap respir, no hi ha ficció, per desgràcia és molt real, cal destacar el treball del guió obra d’Olga Rodríguez molt cru i real, i d’uns grans actors que donen vida a les desgràcies quotidianes, però que a vegades queden relegades a xifres o estadístiques.

Aquest és el mèrit d’aquest film: humanitzar, donar cara i veu a aquestes desgràcies totalment evitables, però que aquest país ha decidit que passen a totes hores.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario