Destacados
69 i pico miren cine
Hierro
Una microressenya de Pep Jordà - Hierro (Jorge Coira, 2019)
 Com li ha passat a moltes persones a mi també m’ha agradat molt Hierro. Està molt ben feteta, té una capçalera a l’alçada de Bron/Broen (de fet li té una retirada) un guió molt apanyat i una Candela Peña que pega un esclafit. També Mónica López. I el millor de tot: la ubicació de l’acció […]
69 i pico miren cine
El vicio del poder
Una microressenya minimalista de Pep Jordà - El vicio del poder (Adam McKay, 2018)
Peliculón sobre la trajectòria política i personal de Dick Cheney i de la seua transformació de buròcrata gris en l’home amb més poder de la galàxia. També tracta de manera interessant el seu paper en la invasió d’Irak (per cert, imperdonable que no es faci cap referència a Aznar ni al seu ‘estamos trabajando en […]
69 i pico miren cine
La mano invisible
Una microressenya minimalista de Pep Jordà - La mano invisible (David Macián, 2016)
Peli que en format reality show dibuixa un interessant (i esgarrifant) mapa sobre el món del treball, les relacions laborals, socials, les classes (tot i que alguns diuen que ja no existeixen) i els responsables (la mano invisible?) de que cada vegada es treballe més i es guanye menys. Molt interessant i motivadora.
69 i pico miren cine
Sueño en otro idioma
69 i pico miren cine
No dejes rastro
69 i pico miren cine
Foxcatcher
'Foxcatcher' és un conte tràgic basat en la història dels germans Schultz, lluitadors olímpics de lluita grecoromana i amb la relació que van mantindre amb el multimilionari John du Pont

‘Foxcatcher’ és una pel•lícula d’allò més normal on tot resulta estrany. Començant pels actors. Llevat del Channig Tatum (que te’l veus vindre a un hora de camí) passa una bona estona fins que aconsegueixes descobrir a Mark Ruffalo dins dels personatge de Dave Schultz (el germà del protagonista) i al graciosíssim (o no tant) Steve Carell baix la mirada malaltissa del milionari inútil (potser és una redundància) John du Pont.

És tot tan rar que et passes la pel•lícula no només amb l’estranya sensació de que estan mirant-te sinó amb el neguit de que aviat passarà alguna cosa. I al final passa. De fet l’únic que no saps és qui serà la víctima i qui l’assassí però el que es evident és que hi haurà un víctima i un assassí. I conste que açò no és cap espòiler perquè el conte tràgic que narra la pel•lícula esta basat en la història dels germans Schultz lluitadors olímpics en la modalitat de lluita grecoromana (i un d’ells, Mark Schultz, guanyador de la medalla d’or a les olimpíades de 1984) i amb la relació que van mantindre amb el multimilionari John du Pont des de que els va contractar per muntar un equip per als Jocs Olímpics de Seúl de 1988, fins el tràgic desenllaç.

Del magnetisme i fascinació que desperta la pel•lícula (de la qual és molt culpable l’acurada posada en escena i les magnífiques interpretacions dels protagonistes, reforçades per secundaris de l’alçada de Vanesa Redgrave o Sienna Miller) parla el fet que va estar nominada a quasi tots els premis d’importància, entre d’ells als Oscar (millor director, millor actor, millor actor de repartiment, millor guió original i millor maquillatge) i que damunt va aconseguir ‘mullar’ en algun d’ells com al Festival de Cannes (Millor director) o als Gotham (Als tres actor protagonistes).

Per acabar-ho d’adobar l’estrena de la pel•lícula va desencadenar una agra polèmica entre Mark Schultz y el director Bennett Miller perquè segons el lluitador el guió no era fidel als fets ocorreguts. La polèmica es va diluir passat un temps, just quant el campió olímpic va comprendre que ‘Foxcatcher’ era una pel•lícula bassada en fets reals i no un documental sobre el que li va passar. Però per si de cas algú està interessat en aprofundir en els fets més enllà del que ens explica aquesta magnífica peli, sempre pot recórrer a ‘Foxcatcher: The True Story of My Brother’s Murder, John du Pont’s Madness, and the Quest for Olympic Gold’ el llibre de memòries que Mark Schulz va publicar al Novembre de 2014.

Foxcatcher llibre

 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario