slogan tipografia la moderna
A fondo
Rosaleda: una legislatura perduda
El Tribunal Superior de Justícia dóna la raó a La Carrasca-Ecologistes en Acció i rebutja el projecte de remodelació de la plaça que va aprovar l'Ajuntament d'Alcoi amb l'aval de sis tècnics municipals
Collla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció - 07/05/2015
Rosaleda: una legislatura perduda

El Tribunal Superior de Justícia no ha aprovat el projecte arquitectònic aprovat per l’Ajuntament d’Alcoi per a executar la sentència que obliga a reposar la zona verda de La Rosaleda. La resolució, dictada el 28 d’abril i notificada hui mateix, dóna la raó a la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció i confirma que el projecte no compleix els requisits mínims indispensables:

«- La zona ajardinada no queda a la misma altura rasante que el terreno circundante.

– No se garantiza la superficie de arbolado del 20%, pues se prevé un crecimiento diferido para 10 años.

– Si las superficies pisables no son accesibles para todo tipo de personas, entonces no están dotadas de elementos para estancia. Igualmente no están asegurados los elementos para la estancia al final de los itinerarios.»
Cal recordar que, en el projecte que ara ha rebutjat el Tribunal, els itineraris accessibles no arribaven ni a les àrees enjardinades, ni als bancs ni a l’àrea de jocs infantils, cosa que va meréixer les crítiques més dures per part dels ecologistes, a les quals s’hi van sumar les de l’associació Avanzar, de persones amb diversitat funcional. Segons consta en l’informe pericial presentat per La Carrasca davant la Sala:
«[…] Las áreas de estancia y de juegos infantiles no son accesibles para todas las personas, ya que sólo hay itinerarios accesibles hasta los accesos a estos espacios. Una vez se ha llegado a los accesos, la única alternativa es dar la vuelta y bajar el mismo itinerario sin poder disfrutar el jardín. No hay itinerarios accesibles para llegar a los bancos con métrica ajustada a la normativa de accesibilidad […]»
Els ecologistes lamenten que s’haja perdut tota una legislatura «tractant de mantindre un projecte que s’ha demostrat que no aprofitava. Ja vam advertir que modificar-lo era una pèrdua de temps i de diners, però no ens van voler fer cas i es van entestar a interpretar de manera estrambòtica els mandats del Tribunal.»

La Carrasca també ha volgut subratllar que el projecte que la Sala Contenciosa-Administrativa ha rebutjat no era realment avantatjós des del punt de vista econòmic:
«El pressupost del projecte era baix perquè no complia els requisits mínims fixats pel Tribunal i perquè deixava de banda una qüestió tan important com és la de la seguretat, ja que no determinava si era necessari o no reforçar l’estructura de l’aparcament. La indefinició i les insuficiències en aquesta matèria tan fonamental auguraven una obra sotmesa a enormes i múltiples sobrecostos. No hem d’oblidar tampoc que el redactor del projecte traslladava la responsabilitat de la seguretat de la nova estructura al manteniment continu de la capa de terra en un estat esponjós i lleuger, cosa que ens semblava una temeritat».
Els ecologistes esperen que el pròxim govern municipal no repetisca els errors dels anteriors i «que es treballe de veres per recuperar una zona verda digna i amb unes mínimes condicions d’ús, que millore la qualitat de vida de la ciutat i oferisca un bon servei a tota la gent; i això sense oblidar que és imprescindible depurar les responsabilitats dels polítics que van acordar la destrucció il·legal i premeditada del jardí anterior i exigir-los -tal com obliga la llei- assumir amb el seu patrimoni el cost de recuperar la zona verda».

>>> MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA DESTRUCCIÓ DE LA ROSALEDA

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario