slogan tipografia la moderna
Creación
Alta cuina
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 23/11/2022
Alta cuina

És un art. És una bogeria. És una infreqüent manera d’alimentar-se. És un viatge a la medul·la de la fantasia. És una filigrana en si major, opus 14. És l’univers on viuen moltes estrelles fulgents (algunes Michelin). És la terra promesa del producte. És la glòria dels caldos aromàtics, (i un tant àcids en boca). És la «re-de-déu» en versos alexandrins.

Altra cosa, però, per als no iniciats, és el transsumpte fonamental de la qüestió. Tots aquells que tenen el paladar d’amiant: «un pas enrere, ar!!!» Doncs en qualsevol catedral gastronòmica cal la garantia d’haver-se desvirgat amb certa anticipació. Sí. Si el personal té el mateix carn que peix, doncs mal anem. Si el retrogust no funciona com la seda, doncs el recorregut no serà del tot encertat. Si no s’hi tenen a mà unes ulleres de llarga vista, doncs els plats restaran mig buits, segur. I si la cartera canta la gallina, doncs millor un entrepà d’anxoves (també són cares, si venen del Cantàbric) al bar a prop de casa.

Si la cuina resta al pis de dalt, clar està que també es tracta d’una alta cuina. No? I no calen tants arguments caníbals per a devorar ànecs o faisans, o afartar-nos d’algues marines, com si fossem una tropa de crancs peluts de les roques de la mar de Dénia. Veritat? Hi ha, pensem, una mística efervescent que encimbella la «nova cuina» com si fos la nova «Verge dels Fogons». Una mica massa exagerat, tot. 

Tampoc es tracta d’anar cada dia a pel farratge, no. Cal ser un tant delicats, i fer, del menjar, una cerimònia civil, on cadascun trie de la parada. I les galindaines superbes que viuen a  l’inframón poden esperar al portaviandes. A la nit, una mica tèbies, ens vindran d’allò més bé…

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario