slogan tipografia la moderna
Creación
Assassins de llibres
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 14/12/2021
Assassins de llibres

No ens referim a fer un «fahrenheit», açò seria tenir un poc de compassió, o d’altura de mires. El foc, encara que siga per a fotre el personal (Inquisició, per exemple), té eixa substància redemptora que el fa elegant, sublim, captivador i atractiu, encara que ferotge (recorde Salvatore de Monferrato -El nom de la rosa- bufant les flames de la foguera on havia de morir ben socarrat, el pobre). 

Aquí parlem d’uns altres assassins menys solemnials, menys protohistòrics, menys transcendents. Capgiren les cobertes com si estigueren llegint el Pulgarcito; doblen les fulles a manera de punt de lectura criminal; es xuclen l’índex per passar les fulles; de vegades bufen les pàgines, tot constipant els renglons de lletres atemorides pel ventijol tebi i fastigós; deixen la tassa de cafè a sobre, una vegada acabada la lectura, deixant  el cercle delator de la desídia humana.  I no és poca cosa açò que avui denunciem. Vicis lletjos, innecessaris des de tot punt de vista, gratuïts i carrinclons. També se’m dirà que els llibres són per a llegir-los i poca cosa més. Han de servir per a la causa del saber i prou. No són éssers animats, vivents, que demanen tractament específic per les seues meritacions. I accepte la bronca. Assumesc, amb il·limitada senzillesa, la contestació, Sí. Però res costa tenir-ne cura, mim, finesa i certes maneres pertinents per als llibres, tant com fan per treure’ns el pèl que se’ns acreix a sobre de les esquenes, si és que no mirem d’agafar unes bones pinces i tibar amb força de la perruca insistent que se’ns cargola cada dia que passa. A l’ase li calen atencions, per primàries que semblen. A mi m’ho han dit moltes vegades. Cert!!! 

El pitjor de tot és que no hi ha sang a la vista que denuncie la tragèdia. Tanmateix, esquitxos vermells esparsos n’hem vist un munt de vegades. Què hi farem? Suportar que ens diguen exagerats.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario