slogan tipografia la moderna
Creación
Construir castells en l’aire
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 02/01/2023
Construir castells en l’aire

Ho veig molt difícil… i vosaltres? De vegades m’han dit: no construesques castells en l’aire… i la veritat siga dita, no m’atreviria mai de la vida. I si cau el castell? Doncs, si no té fonaments el més segur és que s’ensorre i s’arme la de déu. A més, com pujar els materials a l’aire? Amb quina grua potentíssima podríem fer-ho? També veuríem els paletes, els pobres, agafats dels núvols per no caure, i quan plogués, hala!, tots cap avall, de bòlit i fent giravolts pel cosmos, i ben mesclats amb rajoles i algeps. Total, un bon merder. No. No vull ni intentar-ho. Amb el castell de festes crec tenir-ne prou…

Però crec que quan em diuen de no construir-los volen dir una altra cosa, no precisament del tenor literal. Crec. Potser volen advertir-me de no fer-me massa il·lusions, ni de somiar despert, ni d’esperar que em toque la loteria, ni res que signifique acariciar un cop de fortuna, no. Volen, quan així em parlen, que reste dempeus al terra, car els territoris cèlics són per als més afortunats que poden transformar els seus somnis amb una clara i física realitat. 

Però seria meravellós poder construir-ne de castells en l’aire, encara que fossen de Lego i amb bona cosa de colorets, perquè així, des d’una nova evidència inadvertida, podríem atrapar, al vol, els coloms de la il·lusió. Les coses orgàniques, però, s’hi resisteixen, i només deixen la llavor d’un compromís inefable.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario