slogan tipografia la moderna
Creación
D’Oca a oca
2on Premi (Secció 17 - 30 anys) del I Concurs Juvenil de Relats Curts organitzat per la Mancomunitat l'Alcoià i el Comtat, amb la col•laboració de la Coordinadora per Valencià i Fundación Mutua Levante
María Gutiérrez Correas - 13/10/2021
D’Oca a oca

Jordi, l’únic ancià de la residència d’Alcoi a qui encara li arribava la sang a les parts baixes, em va reptar a una partida d’Oca. Recorde perfectament les expressions d’enveja de les meues companyes quan començarem a jugar, però no fou això el que se’m va quedar gravat. Jordi portava un jersei de llana, d’aquests que tot el món du a Nadal i, tot i que no tenia res d’especial, feia olor de flors mullades.

Per desgràcia, Jordi i jo –la nova parelleta de moda de la residència–, no poguérem gaudir del joc durant molt de temps. L’endemà ens van confinar a tots a les nostres habitacions perquè, segons vam poder escoltar per casualitat, en els geriàtrics de la contornada estaven «caient com a mosques».

Això sí, ni Jordi ni jo anàvem a permetre que una pandèmia mundial acabara amb les nostres partides d’Oca tan especials. Tan sols calia idear un mètode alternatiu que ens permetera seguir jugant a pesar de la distància:

–Digues-li a Jordi que he tret un sis, que em moc d’oca a oca i que tire perquè em toca –li transmetia a la infermera de torn perquè li duguera el missatge al meu contrincant.

Cinc minuts després, tornava i em comunicava el moviment de Jordi. Pobra xicona… La infermera acabava fins als collons de nosaltres i d’anar d’una habitació a altra.
–No et queixes tant! –li deia, mig de broma–. Així fas esport i baixes els quilets de més.

El temps passava amb parsimònia i l’única cosa que alterava aquella soporífera rutina era l’ambulància. Solia vindre a la residència, pràcticament, cada dia. No volien que nosaltres, els interns, ens assabentarem de la seua presència; per això la feien entrar per la porta del darrere, a altes hores de la nit i amb les llums i la sirena apagades.

Però jo sempre estava asseguda a la finestra i, envoltada per la penombra, podia veure perfectament com s’emportaven alguns cossos ficats en bosses de plàstic. A un d’ells no li van pujar la cremallera del tot i, a pesar de la pluja i de les meues cataractes, vaig poder reconéixer perfectament aquell jersei.

Quan, l’endemà al matí, va tornar la infermera per a comunicar-me el nou moviment de Jordi, vaig dubtar si havia de preguntar-li o no. M’havia passat tota la nit en vela, però… Potser tot havia estat un somni. Potser m’havia confós. Potser… estava major i se’m en començava a anar el cap.

–Ocorre alguna cosa, Lliris? –em va preguntar ella.

Tot i que la màscara li cobria la meitat del rostre, vaig notar que la infermera estava molt nerviosa. La veu li tremolava lleugerament i era incapaç de mirar-me als ulls.

Jo vaig guardar silenci durant una bona estona.

Tenia la finestra oberta i es filtrava un olor de flors mullades.

–Digues-li que he tret un dos…

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario