slogan tipografia la moderna
Creación
El país de les absències
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 24/04/2024
El país de les absències

L’estat adult, de vegades, comporta tot un seguit d’absències. I és força natural que així siga, perquè la vida és, precisament, açò: fluir constant, nul·la possibilitat de repetir la jugada, la bugia que consum la tija de cera, a poc a poc, i sense esquit…el ramat de garses que cerquen latituds millors per a passar les estacions del fred, o de la fosca eterna. El silenci roent…

I l’abandó, els comiats, els D.E.P, inauguren jornades de tristesa, també de dolor intens, quan la sinistra certesa de l’absència ocupa un lloc singular al nostre pensament, a la nostra memòria. I fa mal, molt de mal, tastar el calze d’un adéu insospitat, ja que, per manca d’estratègia de defensa, el glop s’arrapa amb més força a les parets del tub digestiu, tot ferint la mucosa. 

Les reflexions, quan els clarins sonen aguts i esfereïdors, són essencialment prudents, callades, i amb voluntat de prendre una mica de distància: la vida és així, diem. Però no. Ens volem fer trampes al solitari de l’existència, car la vida no és pas així, així són les absències, els adéus, els rigors absoluts de la distància definitiva, quan aquesta ens assenyala la realitat d’una altra dimensió possible.

Sembla com una mena d’intangible açò del país de les absències. Podem considerar-lo com una espècie de fórmula per a entendre que, qui siga el darrer, haurà d’apagar els llums de la casa comuna. El pensem, aquest país, com una sòrdida realitat amb la qual més ens val ni pensar, perquè total…no tenim remei: «mors ultima linea rerum est» (Hor., Ep. 1, 16)

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario