slogan tipografia la moderna
Creación
El Recte
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 12/07/2022
El Recte

Tirar pel recte. Podria ser, veritat? O ser una persona d’allò més assenyada i d’una sola peça, a la qual anomenem, per entendre’ns, «el recte». O estar un tipus cor – recte, si afinem la punteria i filem ben prim. I si som gent d’avui, i atenem les qüestions de gènere, podem dir, també, recta: la línia recta és la distància més curta entre dos punts, per exemple. I podem quedar, fins i tot, un xic científics, de calbot, però científics a la fi. No?

Com podem veure tot és possible al món de la llengua, a poc que ens adonem de la seua mòbil interdisciplinarietat, i dels valors que s’hi convoquen a partir de l’estructura formal. Però no estem avui ací per a xerrar pels descosits a sobre del fet del  llenguatge. No. Estem per una altra cosa i que tot seguit anirem esbrinant.

Ni imaginar-m’ho podia quan em vaig assabentar que el Recte era un conducte extrem i que tenia funcions de neteja. Potser la longitud, o el traçat sense corbes, o vés a saber què, donen el nom a aquest budell de gran utilitat i fama reconeguda (de vegades li diuen, sac). També, una mica més tard, (soc un poc lent) comprengué allò de fotre’s els supositoris per via rectal: cap gràcia m’ha fet, des de sempre, aquesta manera de curar les malalties, de debò ho dic. A banda les conyes dels amics a sobre de les mesures de l’obús en qüestió, clar.

Però també n’he oït a parlar del Recte femoral, la qual cosa ja resta un poc més difícil d’entendre. Massa rectes i poques corbes. Tot però passa per llocs inadequats i de certa indiscreció per a la intimitat. Si ens han d’escodrinyar el Recte, anem apanyats. No sé qui, un dia, em comentà que per a dimensionar la pròstata cal furgar pel Recte. No hi haurà més conductes, o més forats, per fer servir com a bo un diagnòstic? 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario