slogan tipografia la moderna
Creación
INRI
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 15/03/2022
INRI

No es tracta del Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, no. El pobre, a la creu, ja en va tindre prou, i no li’n cal, ja, cap cosa més. I paga la pena deixar-lo ben tranquil. Veritat?

Aquí fem referència a l’expressió reconeguda com una mena de daltabaix definitiu. Diem: per a més «inri»…, i amb açò ja manifestem la definitiva exposició a l’abisme…socors!!!

«Per a més «inri» va i se m’ascla el cotxe. Per a més «inri» la meua dona m’ha deixat i se n’ha anat amb Toni, el meu millor amic (com deu de ser el pitjor…). Per a més «inri» va i me’n suspenen quatre assignatures: una bona màrfega de carabasses. Per a mes «inri» tinc la pròstata com un pinyol d’alvocat, i per pixar precise d’una hora i tres quarts…(si estàs veient Ben-Hur i vas dues vegades a pixar, doncs et semblarà, la pel·lícula, només un -trailer-)»

«Inri», si més no, és com la llet: «Açò és la llet». I, de vegades, inclús la rellet. Encara que amb una via més domèstica, potser. I mai no podrem saber quina ha estat la gràcia d’emparentar «inri» amb «llet». Resten llunyanes les possibilitats de  fer-ne el parentiu correcte. Veritat? Doncs així passa amb un munt de fenòmens reconeguts per tots nosaltres: hi ha qui confon el cul amb les témpores. Cosa ben difícil, però molt elevada, clar. Hi ha qui no distingeix la quantitat de genets al llom d’un ase: «…no m’hi veig dos damunt d’un burro» Àdhuc, de vegades, mai se sabrà si un va o torna, i la cosa resta ben a les clares, i a la vista de tothom. Però ho diem i, pense, que no pas sense raó. La qüestió és posar-ho tot potes amunt i fer, de la filosofia, un joc de mans. La saviesa ja la posen les persones senzilles. 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario