slogan tipografia la moderna
Creación
Majúscules verbals
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 28/11/2021
Majúscules verbals

Sembla una mena d’oxímoron. I clar, algú em dirà: no s’aprecien les majúscules quan parlem. A la qual cosa li podria contestar que només cal posar l’orella i escoltar atentament. Doncs clar que sí, hi ha de majúscules verbals, i tant com les hi ha… i pertot arreu. I sense necessitat de veure-les enregistrades a un paper pautat.

Alguns quan parlen, s’escolten, tan engolats. Ja en tenim una possible adscripció a la categoria majúscula del llenguatge oral. Altres accionen (allò que anomenen el llenguatge no verbal) de manera estentòria, tot justificant amb espasmòdica representació les paraules que emeten. Hi ha qui quan parla brama: terrorista de la veu orgullosa que percudeix els timpans del pobre interlocutor, que, a més, no ha fet res per haver-lo de patir, el pobre. I, darrerament, per no fer-ho massa llarg, també hi ha una mena de majúscules (llenguatge gros per naturalesa), que denoten la impudícia barroera del parlant: caguerots de sis en fons, arreplegaments de les dotze primeres fulles del santoral, les fruites sucoses de les pobres àvies, les penjades masculines a tort i a dret…tot, al complet, s’enlaira, tan vertiginosament, per les contrades no gaire cosmètiques de la brofegada…i anem anant.

Hi ha majúscules verbals, clar que sí. I sintaxi dinàmica que ultrapassa les oracions d’ablatiu absolut. El llenguatge és ric, acolorit, frustrant de vegades, i sempre una incògnita abans de sortir pel món dels aires i sense paracaigudes. 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario