slogan tipografia la moderna
Creación
Microcoraeta psicolingüística LVI
Adéu Messi, adéu!!! (Comèdia en un sol acte i un sol quadre)
Josep Sou - 09/08/2021
Microcoraeta psicolingüística LVI

(Conxi i Ame comenten el comiat de Messi per telèfon. Totes dues resten abatudes i no poden eixir ni al replanell de casa.)

Conxi.- (Nerviosa) Ame, t’has anterat? Saps que Messi se’n va del Barça? Has vist la roda de premsa a la tele?9

Ame.- Noooo, no he vist res! No m’ho digues, no m’ho digues i no m’ho digues. Com pot ser això? Habrase visto!!! Què ha passat?

Conxi.- No ho sé molt bé. M’ha enredrat un poc. La massa dels diners i eixes coses difícils. Tots s’aspanten les puces…

Ame.- “Entre todos lo mataron y el solo se murió”, com diuen per ahí. Però igual és una trola…

Conxi.- Vols dir? Ai!!, Déu t’ascolte. Però, he vist a Leo plorant com una madalena de Blayet… i això crec que va da daveres. El pobre…, li penjava la sucanya a “moco tendido”…

Ame.- Sí? Pobret, és tan mono…, mira que fer-lo plorar…no tenen consiénsia… ara vorem què farem… crec que no li guanyarem ni al Rayo Asul. A mi m’agarra algo, Conxi. Com ho veus, tu que uantens?

Conxi.- Ho veig molt malament. “Nunca segundas partes fueron buenas”, a vore qui fichem…de moment ja tenim prous sapalastrops…, idat? Tenim a cada moixama revinguda…

Ame.- Pos ara, entre tots, no en faran mig. Crec que s’avorrirem com les pexines; qualsevol es posa a veure un partit. Ara, quan abaixem del Collao, es posarem Orgullo y Pasión…no? Almenos s’amuchen l’andola…  idat?

Conxi.- Xica, no. Ara s’astila Neuflis. Fan cosiues molt boniquetes, saps? En fan una de robos i de lladres i polesies. No m’antere molt, però m’agrà. El meu net meuasplica un poc i vaig tirant. A dell li agraden les porcaes, i a voltes l’escolte com respira fort, com si fora la Burra Francis. Pobret!!! Ho té tot en carn viva.

Ame.- Xica, xica, xica. Pobriu…pos que puge al Montcabrer i se li’n passarà el tremol, no? Tot menos asporrejase el donremigio…costera amunt se li anirà la calfotà, idat?

Conxi.- Ame, no puc llevar-me del cap
a Messi. Diuen que la culpa la té Bartolomeu, el president de denantes. Diuen els periodistes que era més taruc i bruto que “el pany del purgatori”. Ha deixat el Barça quebraet del tot, com la borrera de Cremades, no tenen ni pa tramussos. Volen demanar-mos als afisionats que posem diners…, a mi, en la pagueta que m’ha quedat del meu Jaume, que no em demanen ni perreta. Heu tinc molt justetet.

Ame.- Ai, Conxi, m’has eixit agarrà com una llepassa. Xi posem, i a vore si s’aspavilen un poquet…, total…

Conxi.- Mira, jo prou que he plorat mirant la tele, i he vist a Messi fet un senllase. M’asclat a sanglotar…, he fet pols tres caixes de mocadors i tot.

Ame.- No plores, dona. Igual torna i s’arregla tot. Pa Déu no hi ha res impossible…

Conxi.- Ame, açò no ho arregla ni Déu. Però jo li posaré un blandó a Sant Espedito, per si de cas…, diuen que és el patró dels impossibles… Crec que l’hem cagada, però ben cagada. No guanyarem ni el trofeu Estarlux, Gallina Blanca.

Ame.- Ai, Conxi, el veig pessimista, ànimo!!!

Conxi.- Pessimista? No, estic catatònica, i “mesi”nota. El deixe. Hasta ademà… me se crema el bollit…esta nit liu conte tot al meu Jaume. Igual torna del “más allá” i comença a repatir bascollaes…era molt apassionat del Barça. Aon anirem a parar…ni als Canalons arribarem!!! Ai, collons! Sagrado Corazón de Quesús: en Vos confío!!!

j. s.
del CAT i de la FSP

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario