slogan tipografia la moderna
Creación
Parc temàtic
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 26/03/2024
Parc temàtic

Estem dins d’un parc temàtic i encara no ens hem adonat de tal circumstància? Serà possible? I qui té la culpa d’aquest terrabastall que ens encega, capgira i dificulta, fins i tot, la respiració? Quines són les mans que ens dirigeixen sense que ens puguem defensar de cap manera? Quin és l’oli que fertilitza la bèstia? On estan les portes d’aquest espai «lliure» que ens permeten la franca circulació, i sense reserves? I els colors, les músiques, les «xuxes», els autos de xoc, les pomes ensucrades, el cotó dolç, on estan? Com diria l’altre: m’agrada que em faces aquestes preguntes…

Les TIC ens han fotut, però de quina manera. Diuen que, si les utilitzem bé, són un gran avantatge per a la humanitat…sí, sí, confessant-se (diria el gran Tirisiti.) Deixem-se ja de conyes: no hi ha manera d’usar-les com cal, ja que estan fetes per enxampar-nos de dalt cap avall. Així i sense os! Només cal fer una ullada al nostre voltant per veure com està la gent d’abduïda, tot mirant frenèticament la pantalla d’un mòbil qualsevol, per exemple. Tothora ens entren missatges, publicitats, porcades, riures, fantasies i estupideses militants que dificulten la nostra atenció elemental. Ja no som nosaltres, ara passem a ser allò que determina el nostre «cel·lular», com dirien els iberoamericans. I ens poden perseguir, controlar els nostres moviments, fiscalitzar els exigus contes bancaris, o bé oferir-nos un pis a Madrid (herència del nostre pare) i que mai no ha existit: però coneixen el nostre nom, i també el nom del pare (mort fa vora de trenta anys), fins i tot. Pillets…són un trapassers…

Així doncs, una autèntica meravella les TIC!!! I mentre, quatre tipus sense entranyes, però amb més fel de la deguda, omplint-se les butxaques de gom a gom; fent-se rics per moments i sense atendre a cap escrúpol de mínima consideració. La ruleta gira i gira i gira… I nosaltres al parc temàtic, peons d’uns escacs en mans de la filigrana tecnològica, sense entendre el que ens passa, ni valorant amb justesa els límits de la tragèdia.

Només entenem, i respectem, una tecnologia a mans plenes si a la medicina ens referim: ciència a favor de les persones i que possibilita, amb garanties suficients, la salut i el benestar de tots. Tecnologia que afavoreix els avanços i les teràpies a benefici de la humanitat. Tecnologia amb ulls i cara, però, per damunt de tot, amb cor.

Sempre ens quedarà la personal resistència!!! 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario