slogan tipografia la moderna
Creación
Plaça de Colom: un somni
Un relat de ficció inspirat en fet reals
Ximo Cardenal - 12/02/2019
Plaça de Colom: un somni

Tan els mitjans digitals i escrits, com els noticiaris de les televisions acaben d’informar que el planeta Terra ja ha superat el llindar dels 2 graus d’increment de temperatura respecte l’època preindustrial i els efectes del canvi climàtic ja són perceptibles a tot arreu. El turisme de platja està desapareixent. No hi ha platges a Gandia, Dénia, Benidorm… i el nucli dur de l’Estat a Madrid pren una decisió dràstica.

Ens trobem en un secaner, una plana enmig del no rés. Una estació de l’AVE – què collons feia ací una estació?-, un aeroport mig abandonat i una nau estelar de gran cabuda.

Hi ha una gran activitat i el voluntariat treballa com a formigues transportant a la nau 50.000 càpsules criogenitzades plenes de persones VIP que formen el cos central de l’Estat Espanyol. S’hi troben  els màxims accionistes dels bancs i les seues famílies (Santander, BBVA, CaixaBank i Sabadell), de les corporacions energètiques (Naturgy, Endesa, Cepsa, Iberdrola i Repsol), de les grans constructores (ACS- la de Florentino-, Ferrovial, FCC,OHL, Sacyr…). També hi són els grans cossos funcionarials de l’estat: Advocats com  Soraya, registradors de la propietat com Rajoy,  tots els membres de la cúpula del poder judicial amb Llarena, Marchena i Lesmes al capdavant. No s’han oblidat dels militars de major rang, que han salvaguardat la unitat de la pàtria, dels bisbes i arquebisbes que han lluitat per mantenir la fe cristiana, dels presidents vius del govern espanyol pels serveis prestats, i per suposat la Corona, Baronies, Marquesats i fins i tot la Corina. Hi ha quatre càpsules amb les despulles de Primo de Rivera, José Antonio, Carrero Blanco i Franco. Algú considera un poc escatològic aquestes darreres càpsules, però «todo sea por la Patria»

El voluntariat està format per les 50.000 persones que es van congregar a la Plaça de Colom de Madrid el diumenge, 10 de febrer del 2019, no se sap molt bé per què, ah si!, contra els catalans i contra el «gobierno de España». Aquestes seran criogenitzades el darrer moment abans de sortir la nau; la intendència és imprescindible.

Aquesta nau, anomenada, Imperi Galàctic, està formada per dues parts. Un dipòsit on hi seran les 100.000 càpsules i una altra on estarà el centre de comandament, a càrrec d’un cos de tècnics especialistes – anomenat «a por ellos»- format per gent de la Guardia Civíl, Policia Nacional i la Legión, que no  tenen cap garantia de sobreviure al viatge. Per la pàtria, el que calga.

La nau no és massa gran, ja que les càpsules de 1mx1mx2m, es ha dir 2 m3 caben en un contenidor de 100 m x 60 m x34 m = 204000 m3  i afegint  la sala de control i energia nuclear, és gairebé, un Concorde més ample.

El viatge és molt llarg, més enllà d’Orió i de la Porta de Tanhausen  i el seu destí és Andròmeda, la galàxia veïna. El viatge és inviable sinó fos per un Forat de Cuc detectat prop de Mart. Aquest pont espacial els permetrà arribar a Andròmeda i colonitzar algun planeta cristianament, preservant les essències hispanes: l’espanyol, les corregudes de bous, el flamenc, la caça  i la truita espanyola.

Però, el que no saben és de l’existència d’un xenomorf, tipus Alien, a la nau, aprofitant el tràfec dels darrers moments, introduït per un podemita venjatiu. No saben el que els espera!!!!

Ximo, Ximo, sona una veu, me’n vaig a nadar, diu la Montse i em desperte de la migdiada, d’aquest somni davant de la tele . Fixe l’atenció en l’aparell i estan emetent el judici del Suprem contra el procés. La realitat em pega una bufetada a la cara i entenc que em trobe  en el regne de Mòrdor, on l’Ull de Sàuron- Aznar- està permanentment enfocat en la Terra dels Hòbbits- Catalunya.  Que el malson, aquesta vegada real, puga acabar tan bé com el món fictici de Tolkien, i sinó, amarreu-vos els matxos que ve la tronà.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Miquel Micó Martínez says:

    Que bó, gracies per els vostres escrits (tu, Manel, Javier, Pep…) fan el dia a dia un poc més soportable

  2. Manel Rodríguez-Castelló says:

    Molt bo, Ximo, ciència-ficció de la bona i real com la vida mateixa. Avant malgrat tot, malgrat «ells».

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario