slogan tipografia la moderna
Creación
Sereno, quina hora és?
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 22/02/2023
Sereno, quina hora és?

Crida el públic assistent a la «gala» del Tirisiti. I el Sereno, cabrejat com una mona, brama: les quatre i mitja!!! I el públic que s’hi retorna: noooooo, són les set i mitja!!! I el Sereno, més enutjat encara: he dit les quatre i mitja!!! I el públic, amb renovat entusiasme: noooooo, són les set i mitja!!! I així una llarga estona que, finalment, no arriba a les mans de miracle… Així és, si més no, el Tirisiti: el gran aliat de l’alegria, el càustic comportament sorneguer, la ironia feta un complex equilibri, la base popular d’una gent que se l’estima molt i molt…

Però s’ha perdut aquesta figura del sereno, ja, entre la boira dels dies d’hivern maligne. Els carrers en solitud nocturnal només exhibien la figura d’un home amb un abric fins els peus, amb gorra de plat i un bon penjoll de claus. Les palmes eren el reclam per a l’assistència immediata, a vegades: Serenooooooo!!! (repicar de palmes alhora). I el sereno que respon: Ja vaaaaaa, collons. I quina manera de cridar…!!! I tot esdevenia normalitat dins l’atenció necessària. La propina, l’oblit de les claus així ho demanava, guaria de la nocturnitat severa, tot fent-la una mica més lleu. Gent gran els serenos d’aleshores, i la telefonia mòbil al llimbs dels justos encantats.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario