slogan tipografia la moderna
Creación
Verger
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 09/07/2024
Verger

Ara li diuen: «El Verger». Un poble de la Marina Alta veí d’Ondara i de Dénia. Però, per a nosaltres  (mireu com col·loque i faig valdre el plural), sempre ha estat molt més que un territori concret, un municipi o, inclús, un conjunt d’habitants, de cases o de terres de labor. Per a nosaltres, Verger, ha estat un somni, una mena d’alegria universal que se’ns venia a sobre com un allau d’esperances compartides cada vint-i-nou de juny, quan la tropa familiar feia la seua particular desembarcada a l’Almadrava. Aquesta platja singular, aleshores tota de còdols vestida, només trepitjar-la, ens regalava no solament la càlida salabror de l’ambient marí, també l’emoció de qui se sent abraçat per la fecunditat de la il·lusió i de la vida. 

Verger ha estat com una mena de crit de guerra. Potser com el salconduit per al reconeixement de la joia, o com la meravella que fulgura al cim de l’entusiasme. I els jocs: les aventures entre canyars,  les anades i vingudes per un riu farcit de joncs, la llibertat de la naturalesa  dins la pell, la colla d’amics al «llau» de les confidències, la incalculable tendresa dels primers amors, l’estima admirativa pel «ti Pedro Corona», tot, un capital per a la vida sencera. I gràcies al estalvis de la memòria que férem al seu dia, ara podem anar gastant de la primitiva innocència de l’encontre, i d’una manera quasi sensible, però sempre intensa, de recordar.

I les nits han estat turgents, de física textura, just a la vora del cant de la grava, car el cel encès d’estrelles ha facilitat la mirada neta cap al món de la intimitat. Tots plegats, els «mosqueters» a una. I el voler: nord i guia. Sense més: «No le toques ya más, que así es la rosa», en veu de Juan Ramón Jiménez. I nosaltres continuem: «Verger, amb el teu nom, les bastides del nostre paradís.»

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario