slogan tipografia la moderna
Creación
Viatgers pel món
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 26/01/2023
Viatgers pel món

Quan se’l mirem aquest programa de la televisió hem de reconèixer que ens abelleix d’allò més. Tots, o bé quasi la totalitat, dels que hi surten a l’espai televisiu resten força contents de ser on són. Faltaria sinó. Uns han anat en aquest lloc per amor (els més), altres per feina, altres per fer-se l’aventurer, com hi ha d’altres que fugen per la tangent de les malifetes que han anat deixant al darrere, però no ho diuen, clar. Tots s’expressen amb l’alegria que aporta l’èxit, i riuen sense parar, i manifesten una felicitat extraordinària. I quan parlen de la família llunyana, que és allà, al país d’origen, senten melancolia, i una mica d’emoció continguda. Tot molt bonic i endolcit. Però ningú no parla de les hores de tristesa, del desarrelament, i del dolor que marca tota distància quan s’allarga en el temps. 

Per a nosaltres (els mosqueters i jo mateix) era tota una aventura ser viatgers pel món allà per les darreries del mes de juny, quan era el moment de marxar a la platja i ho fèiem a lloms del Xitxarra. La comèdia restava servida si el nostre estimat, benvolgut i tan enyorat Bolo, venia amb nosaltres, doncs un munt d’històries elementals, però de fort contingent vital, se’ns venia a sobre com un allau divertit, còmic i extravagant de mena. En cada estació hi havia un succés ple d’ironia i divertida prosopopeia, en cada racó saltava la llebre del riure seguit…i per a nosaltres Lorcha, Vilallonga o Potries esdevenien un veritable miracle on tota aventura era possible, car les impressions deixaven les formes de l’estàndard per a refugiar-se dins l’alegria d’un temps magnífic, on sempre tot restava per estrenar. I l’Almadrava a l’horitzó.  

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario