El dia que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia de la cia valenciana CRIT TEATRE ens parla, a través de la figura del dramaturg Bertolt Brecht, del teatre i la seua funció. I ho fa envoltat d’una atmosfera de cabaret amb cançons en directe. Però l’espectacle és sobretot una història d’amor, d’amor carnal i d’amor al teatre com el camí que hem escollit per a sobreviure les misèries humanes.
L’obra està escrita per Rodolf Sirera Turó (26 de febrer de 1948) traductor, guionista, dramaturg i gestor públic espanyol, vinculat a la renovació del teatre valencià, del que és teòric, crític, investigador i editor; i de Josep Lluís Sirera Turó (1954 Valencia – 8 de desembre de 2015) dramaturg i catedràtic d’història del teatre espanyol, vicerector de la Universitat de València.
El muntatge dirigit per Pep Sanchis i Maria P. Bosch i protagonitzat per Josep Daniel Tormo, Lorena Jiménez, Josep Vicent Valero i Anna Marí, presenta la recreació, en part ficció en part realitat, de la vida personal i professional del famós dramaturg alemany Bertolt Brecht. Tota la peça és una reflexió constant sobre la condició humana des del punt de vista de la coherència i de les contradiccions humanes. A partir de nombrosos flashbacks i amb tocs subtils de cabaret i music-hall americà, l’espectador va descobrint els secrets millor guardats de la vida recreada i en part fictícia de Brecht i de les persones més pròximes a ell.
La companyia CRIT, en coproducció amb la Universitat de València, recull aquesta història i la porta a escena en aquests temps de canvis per tal de contribuir al debat actual sobre els límits de l’ambició humana i el valor de l’ètica en les decisions que es tracen al camí de la nostra vida.