Destacados
Cultura
Cultura en temps de confinament
Molts espais redissenyen les seues formes de comunicació en temps de crisi
Aquesta crisi produïda pel COVID-19, serà recordada per molts anys i a més a més estudiada per la historiografia. Però a banda de recordar els dies que vam haver d’estar a casa empresonats, aprendrem coses enriquidores arran de la situació.
Cultura
Max von Sydow. “L’exorcista”
Per a mi queda el record simbòlic mitjançant una escena que em va marcar i que encara ho fa
L’altra nit vaig buscar la pel·lícula, que no és altra que «L’exorcista», una de les que més m’han impressionat des de sempre; especialment, per una escena: aquella en què el sacerdot rep la carta on el bisbe li encomana la feina, que ell sap serà dura. Combatre el dimoni no és tasca senzilla. I a […]
Cultura
Les Pedreres de Sant Cristòfol i el barranc del Cint
Ja a la venda el llibre Les Pedreres de Sant Cristòfol i el barranc del Cint - Història i paisatge d'una muntanya de la serra de Mariola habitada per voltors
Aquesta publicació dona  protagonisme al territori que durant tants anys ha albergat el desenvolupament del projecte Canyet dut a terme per l’associació FAPAS-Alcoi. És un recull, estructurat des de diferents punts de vista, de les característiques, els recursos, els valors i, en definitiva, el patrimoni natural i cultural que ens ofereix aquesta part de la […]
Cultura
El futur s’escriu amb R
Una ampolla de plàstic triga a descompondre més de 500 anys i una targeta de crèdit un mileni.
Redacció, 25/02/2020

Fundación Mutua Levante presenta una nova exposició amb el títol «El futur s’escriu amb R: reduir, reutilitzar i reciclar» una visió sobre l’impacte de l’ésser humà en el medi ambient.

Als anys 50, del passat segle, es va iniciar al món la producció de plàstic i, poc menys d’un segle després s’han produït ja més de vuit mil millons de tones. No només resulta preocupant l’alta producció de materials inorgànics, la descomposició dels quals pot durar dècades, sinó el fet que la gran majoria d’ells s’utilitzen de manera efímera.

Jan Zalasiewicz, professor de Geologia de la Universitat de Leicester, assegura que «Els éssers humans hem fabricat tants residus plàstics com per recobrir la totalitat de la Terra amb un film».

Un altre fet preocupant és que la majoria d’aquests productes acaba als oceans, convertint-los en grans abocadors de plàstic. En aquest sentit, a l’afectar directament el medi provoca que els éssers humans consumim el plàstic a través de la ingesta de peix. Es calcula que a la setmana una persona pot arribar a consumir l’equivalent al plàstic que hi ha a una targeta de crèdit.

L’IES Pare Vitòria, unit a la Xarxa d’escoles UNESCO ha avaluat, dins el projecte Desplastifica’t el consum de plàstic de diferents famílies, arribant a la conclusió que una família pot llançar al contenidor groc 23 quilograms de residus a l’any. El que en una ciutat de 60.000 habitants suposaria omplir amb 345 elefants 16 piscines olímpiques cada any.

L’exposició, compta amb la col·laboració de l’IES Pare Vitòria i de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi.

La inauguració tindrà lloc el dijous 27 de febrer a les 20’00 h. a la Sala d’Exposicions de Fundació Mútua Llevant i romandrà oberta a el públic fins al 27 de març, en horari de dilluns a divendres de 10’00 a 14’00 i de 18’00 a 21’00 hores.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario