slogan tipografia la moderna
Cultura
El túnel del temps
Si vas fer un esglai cada volta que caía la menuda de la Casa de la Pradera, si vas patir pel colesterol (abans que s’inventara el colesterol) de Hoss Cartwright, si enyores un iPhone amb la forma de la sabata de Maxwell Smart o si vas descobrir la sexualitat amb als atrevits vestits d’UFO ‘VELLES SÈRIES DE TELEVISIÓ QUE NO T’HAURIES DE PERDRE’ és la teua secció.
Pep Jordà - 11/12/2016
El túnel del temps

Molt abans de Stargate, Stargate SG-1Stargate Atlantis Stargate Universe va haver una porta a una altra dimensió anomenada El túnel del temps que, com el seu nom indica, era un túnel com els de la via verda però amb una espiral blanca i negra que pegava voltes al fons i que funcionava com una màquina del temps, només que, degut a retalls pressupostaris com els que sovint Rajoy perpetra contra la investigació, no funcionava gens bé.

La sèrie començava amb un dels científics protagonistes, el doctor Newman (una espècie de doctor furgaes) entrant en el túnel del temps ‘a vore si funcionava‘ i apareixent, poc després en la coberta del Titànic moments abans que es produira la col·lisió del transatlàntic amb l’iceberg.

El seu company, el doctor Douglas Philips, davant la impossibilitat de fer-lo tornar decideix també entrar en el túnel per ajudar-lo. ¡Gran decisió! Ara són dos científics i no un els que no poden tornar. Per sort encara queda un tercer científic, la doctora Ann McGregor, que demostra tindre prou més coneixement que tots dos junts i que, en veure que ni pot fer tornar els companys, ni que ells són capaços de convèncer al capità del Titànic que son dos científics venen del futur (com la dona del lleixiu Neutrex) i que pel bé de la navegació marítima faria bé de girar el rumb del vaixell, fa una espècie de pont en el panell de control de la màquina del temps i aconsegueix traslladar-los a una altra època salvant-los de morir bé ofegats, bé per congelació o, pitjor encara, per un feroç atac d’hiperglucèmia degut a l’embafosa historia d’amor entre Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

p183971_b_v8_aaA partir d’ací, i durant 30 episodis, els dos científics repentinats aniran botant i rebotant d’època en època, negociant amb Robin Hood, Billy The Kid, Josué de Jericó o Merlí el Mag, com si foren funcionaris del Ministeri del temps, però a la inversa. Salvant-se de morir, per la campana, en cada episodi i deixant l’espectador amb una simpàtica sensació de tendresa en vore com era la ciència en aquell innocent futur imaginat de 1968.


Títol original:
The time tunnel
Gènere: Ciència ficció de laboratori barrejada amb divulgació històrica
Data d’emissió original: 09/09/1966 – 07/04/1967
Productor i creador: Irwin Allen
Actors principals: James Darren (Doctor Anthony ‘Tony’ Newman) – Robert Colbert (Doctor  Douglas ‘Doug’ Phillips) – Lee Meriwether (Doctora Ann McGregor)

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario