Destacados
Cultura
Art per ajudar a Austràlia
L’artista alcoiana Rebeca Jover donarà els beneficis d’aquesta il·lustració per ajudar a Austràlia
Les fortes imatges dels devastadors incendis d’Austràlia, han fet que ciutadans de tot el món es mobilitzen per tal d’ajudar d’una forma o d’altra. Un exemple és la, cada vegada més reconeguda, artista alcoiana Rebeca Jover. Qui mitjançant el seu Instagram està venent una de les seues il·lustracions per tal de recaptar diners i donar-los […]
Cultura
Samantha Gilabert, OT 2020
Seulement croire en ma vie (Je Vole, la familia Bélier). Com arriba una jove cantant de 25 a Operación Triunfo?: Solament creient en la seua vida
Samantha Gilabert, Gala 0 OT 2020. RTVE
Samantha Gilabert Garrido, va nàixer a Beniarrés un 06 de febrer de 1994. Amb tot i que de naixement ha tingut hipoacusia neurosensorial, provocant-li una pèrdua auditiva del 60%, la seua vocació sempre hi han sigut les arts escèniques. De fet, aquesta peculiaritat detectada als 17 anys, no ha fet minvar la seua potència vocal […]
Cultura
Ha callat ‘la paraula d’alcoiana’
La més alcoiana de les figures senyeres de la literatura en llengua catalana ens ha deixat avui. Tenia 76 anys, una il·lusió vital i una fe contagiosa en tot allò que creia i proclamava enlairada als quatre vents. La degana de les lletres en la nostra llengua va nàixer a la nostra ciutat l’any 1943, […]
Cultura
En un emotiu acte es lliuren a Isabel-Clara Simó, Josep Sou i l’IES Pare Vitòria els “Palmells 2019, mà del futur”
Els guardons son concedits por la publicació EL GRAT per a premiar a aquelles persones o entitats que s’han distingit en la defensa de la cultura
Redacció, 30/09/2019

Els salons del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, es van omplir en una emotiva celebració la dels premis  “Palmells 2019, mà de futur” que atorga la publicació comarcal El GRAT, on s’ha reconegut l’aportació de trajectòries destacades, la d’Isabel-Clara Simó, Josep Sou –col·laborador fundacional de Tipografia La Moderna- i l’IES Pare Vitòria.

Amb la interpretació de Ferran Mora, dolçaina i Sergi Ribes guitarra acústica de La Muixeranga’ s’obria l’acte dels ‘Palmells 2019, mà del futur’. Amàlia Garrigós, reconeguda periodista va ser la presentadora de la segona edició dels “Palmells 2019, mà del futur”.

Els afortunats de la nit, Isabel-Clara Simó, Josep Sou i L’IES Pare Vitòria, tots ells tenen una gran trajectòria i saben reconèixer l’ampli impacte de les lletres, l’art, la creativitat i l’educació en el món.

Així ens endinsem en la segona edició dels ‘Palmells 2019, mà del futur’ de la mà de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que feia el tret d’eixida a la segona edició d’aquests palmells, ho feia amb paraules d’enhorabona per als homenatjats Isabel-Clara Simó, Josep Sou i L’IES Pare Vitòria.

Toni Francés, va donar l’enhorabona al periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRATIS, del qual va elogiar l’ús del valencià, així com  esser un vehicle per la vertebració de les comarques centrals valencianes.

El director d’EL GRAT Santi Sempere va dirigir unes paraules als assistents als “Palmells 2019, mà del futur”. La segona edició d’una nova nit de reconeixements a la cultura de les valencianes i valencians.

A continuació, Silvestre Vilaplana, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i en l’actualitat professor de secundària a l’Institut La Foia d’Ibi, va glossar a la nostra homenatjada, Isabel-Clara Simó una de les figures més populars de la literatura actual en català.

El “Palmell 2019, mà del futur’ per a Isabel-Clara Simó, va ser lliurat per l’Antoni Miró, el va recollir l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, com a què és filla predilecta d’Alcoi. L’alcalde va recordar el premi de Narrativa impulsat per l’Ajuntament d’Alcoi que portarà el nom d’Isabel-Clara Simó, la primera edició està preparant-se per l’any 2020. Va llegir unes paraules d’Isabel-Clara Simó que va fer arribar en mostra del seu agraïment als “Palmells 2019, mà del futur”, el professor titular a la Universitat d’Alacant i actualment Vicerector de Cultura Política Lingüística i Esports, Carles Cortés.

La veu del Pep Gimeno Botifarra, va cantar a la nostra homenatjada “M’aclame a tu”, el poema de Vicent Andrés Estellés, que tan bé va fer cançó l’Ovidi Montllor.

Seguidament, Xelo Payà, que va ser alumna, mestra, regidora d’Educació a l’Ajuntament d’Alcoi, els seus fills i ara la seua néta són estudiants a l’IES Pare Vitòria, ens va apropar de manera precisa a l’Institut de referència a les comarques.

Van continuar les paraules de Toni González, actual director de l’IES Pare Vitòria, que continua aquest treball tan brillant, va recollir el “Palmell 2019, mà de futur” de mans de Xelo Payà.

En l’escenari de nou Ferran Mora, veu i Sergi Ribes guitarra acústica, que ja ens havien delectat amb La Muixeranga cantaren una versió de l’Ovidi Montllor, “Va com va”.

Acte seguit, l’escriptor i professor Jordi Botella va glossar al guardonat Josep Sou dues persones amb una llarga trajectòria en defensa de la nostra cultura, han compartit experiències i activitats vinculades a la Cultura i els uneix una fraternal amistat. Jordi Botella va lliurar el ‘Palmell 2019, mà del futur’ al professor Josep Sou.

Josep Sou va agrair el premi amb un parlament en forma de performance poètica al voltant d’EL GRAT. Tot seguit, el cantautor alcoià Jordi Gil va interpretar una cançó d’un poema del guardonat de la nit el professor Josep Sou.

Àlex Agulló va llegir un text a Isabel-Clara Simó de l’escriptor valencià Eugeni Alemany, i també va recordar la manifestació sobre el clima que a tot el món s’estava celebrant aquest mateix dia.

Per finalitzar, Amàlia va recordar als guardonats Isabel-Clara Simó, Josep Sou, i Toni Gonzàlez, que amb aquests premis consoliden la relació amb el periòdic EL GRAT. Ara sou part del projecte, per continuar compartint aquesta realitat editorial.

I des de la comarca de La Costera la veu i la música del xativenc Pep Gimeno Botifarra que ja ens havia delectat, va posar el fermall amb el seu company el murer Hilari Alonso, amb cants de batre. Per acabar l’acte, Jordi Gil, va cantar un altra cançó.

Aquesta segona edició dels “Palmells 2019, mà de futur”, estan organitzats pel periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRATIS amb la col·laboració de la càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario