Destacados
Cultura
“Y en verdad os digo, que arderán en el infierno todos los hijos de puta que les echan limón a los calamares sin preguntar”
Faemino y Cansado demuestran en el Calderón que su humor no es de este mundo
Sólo por frases como la que aparece en el titular de esta crónica vale la pena pagar la entrada para ver a Faemino y Cansado. El pasado viernes, en un Teatro Calderón lleno hasta la bandera, los dos cómicos volvieron a demostrar que no son de este mundo, que su humor viene de una galaxia […]
Cultura
El arte nos salvará
Marco Pompero presenta l'1 d'Abril el seu esperat disc: "L'art és sexual". El disc d'aquell que mira a l'horitzó i l'únic que pot esbossar és un somriure de satisfacció.
Marco Pompero ha tornat, ha tornat després de perdre’s en Mallorca, i ve a mostrar al món el seu univers musical. Eixe univers on el Mediterrani es barreja amb l’Amèrica profunda, on l’art està íntimament unit al sexe; i on la consciència social i política destaquen pel damunt de tot.
Cultura
¡Me cago en el séptimo arte!
Hubo un tiempo feliz en el que cuando los alcoyanos salíamos del cine, hablábamos de la película y hacíamos animadas tertulias sobre tal o cual escena, sobre lo bien que había estado un determinado actor o sobre la habilidad del director para contarnos una historia. Esos lujos de cine club antiguo se han acabado para […]
Cultura
Javier Peréz Vaquer
Canviant el concepte de regal
Redacció, 20/05/2015
Foto: Gilberto Dobón

Javier Pérez Vaquer (Bolulla, 1965) és un artista multidisciplinari que suggereix en les seus obres un munt d’històries íntimes i verdaderes. Relats senzills escrits amb un pinzell on, igual com succeeix amb les bones històries, tan important és el que queda fora com el que es veu a dins del llenç. Qui diu llenç diu qualsevol altra cossa que vulgueu imaginar-vos,perquè una de les característiques de la seua pintura és la utilització d’andròmines i altres objectes quotidians que l’autor recupera de l’oblit i recicla per a l’art.

El retrat i el collage i són també dons constants en la seua obra. El perquè de tot plegat ens ho explica ell mateix d’aquesta manera: ‘De xicotet m’agradava representar en un full de paper allò que m’envoltava. Prompte me’n vaig adonar que, de tot el que dibuixava, el retrat era el que més m’apassionava, ja que després de la faena feta, tot era inútil si no s’assemblava al model. La tècnica del collage va vindre després amb els estudis superiors d’Art. Després de provar cada tècnica pictòrica al llarg de tota la vida, el collage va ser la que més se me va resistir. A la volta que, amb constància, vaig anar integrant els materials al suport, i els suports als temes del collage figuratiu, també va quedar integrada aquesta tècnica a la meua vida i al meu estil de representar. Era com tornar a crear el món que m’envoltava des del prisma dels objectes, i retratar d’una manera distinta a com s’havia fet. Cada obra vol donar un pas més, experimenta amb nous materials, amb nous objectes.’

Fins el proper 30 de maig (de 10:00 a 20:00 hores)  es pot visitar a la Sala d’Exposicions del Centre Comercial d’Alzamora una mostra de la pintura de Javier Pérez i conèixer el seu darrer projecte artístic ‘Canviant el concepte de regal’. Un projecte relacionat amb el collage i la fotografia amb el que l’artista vol tornar a vincular l’art amb el carrer. Salvar l’abisme que actualment separa l’art de la gent normal oferint-li un nou concepte de regal capaç de capturar l’essència de les persones i convertir-la en expressió artística.

Un nou concepte que Javier Pérez Vaquer ens aclareix: ‘La darrera provatura l’he donada amb un projecte que duc entre mans al llarg dels darrers mesos. Una tècnica senzilla i econòmica amb Collage Fotogràfic, per apropar l’art a la gent del carrer i fer-la partícip. Després de centenars de quadres resolts amb la tècnica pictòrica del Collage, que m’ha acompanyat durant molts anys, en la Sala d’Art del Centre Comercial Alzamora es pot veure una xicoteta mostra al natural de Retrats amb Collage i del nascut recentment Collage Fotogràfic, el qual és una porta que acabe d’obrir amb infinites possibilitats’.

Si voleu més informació visiteu la pàgina www.jpvaquer.es o /jpvaquezCollatge

 

11218781_10206568733159860_8929778411383011641_n

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario