slogan tipografia la moderna
Cultura
Jazz per inquiets: El swing sona a Gaianes
Carlos Figuerola - 20/08/2015
Jazz per inquiets: El swing sona a Gaianes
Foto: Víctor Fotografs

El quintet alcoià ‘Swing 26’ va aportar una abellidora nit musical d’agost a Gaianes amb molt de ritme, melodia i una bona selecció de temes que van delectar els assistents. Un concert redó que va tindre l’afegit del ball lindy hop de Little Black i la veu de Sofia Moltó.

És la primera actuació que organitza el Jazz Club el Mussol en les comarques, que s’ha fet amb la col•laboració de l’Ajuntament de Gaianes.

‘Swing 26’ va demostrar la seua continua progressió en el concert de la Casa de Cultura de Gaianes. Fa poc la seua música de corda es va sentir a la Placeta el Fossar amb una bona resposta per part del públic. El quintet alcoià, que s’ha format fa dos anys, s’inspira en el jazz manouche de Django Reinhardt o Stéphane Grapelli, però li dóna un toc personal. Tres guitarres, un violí i un contrabaix contribueixen a enriquir els temes i a rebre eixe ‘swing’ necessari per a gaudir de la música en directe. Taré Darias al violí, Juan Mateo, Toni Cruz i Jacobo Blanes, guitarres i René Dossin al contrabaix són un grup coordinat i conjuntat per a traure-li el millor partit a les interpretacions. La bona acústica de la Casa de Cultura de Gaianes, va servir per a escoltar tots els detalls musicals de ‘Swing 26’. Sonaven meravellosament ‘Swing gitane’, ‘Seul ce soir’, ‘Douce ambiance’, o el tema composat per Juan Mateo, membre del grup. El ball d’Elizabet i el seu grup Little Black va fer encara més atractiu el concert. Música, ball, només faltava la veu. Sofia Moltó va aportar la veu amb dos bons temes. I no va ser l’última sorpresa. Al final, com un regalet, ‘Swing 26’ va tocar el ‘Clair de Lune’, el clàssic de Debussy i després van afegir la romança russa ‘Ulls negres’, una combinació que va acabar amb l’entusiasta acompanyament a les palmes del públic. Més swing, impossible.

Nova temporada en setembre
Després d’un estiu amb tres actuacions organitzades pel Jazz Club el Mussol, la temporada habitual començarà el 24 de setembre a la Cafeteria Casablanca amb el concert del duo internacional Matt Baker, contrabaix i Fabio Zambelli,guitarra.

El balanç de la primera temporada és molt satisfactori. S’han organitzat un total de 18 concerts, primer en el pub Harlem i des d’abril en la Cafeteria Casablanca amb una periodicitat quinzenal des del 23 d’octubre de l’any passat fins el 25 de juny.

En juliol, amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, s’han fet tres concerts en la Placeta el Fossar: el de ‘Swing 26’, i la nit amb dos actuacions, els alcoians ‘Stuffed Peppers Band’ i els madrilenys amants del blues, ‘Gatos Bizcos’.

S’ha escoltat tota classe d’estils amb una selecció molt variada: swing, be bop, bossanova, blues, propostes més modernes. Han actuat a Alcoi entre d’altres, José Luis Santacruz, el que va obrir els concerts, Thaïs Morell, Fabián Barraza, Flute’n Trio, Miquel Asensio, Pepe Zaragoza,Fabio Miano, Joan Soler, Rubén Carles Quartet, o el grup amb un blues molt propi, ‘Gatos Bizcos’.
I també s’ha pogut comprovar la qualitat del músics alcoians o amb vincles amb Alcoi que resideixen fora de la ciutat, com el violinista Ernesto Llorens, que viu a Nova York, el saxofonista

Enric Peidro, o el multiinstrumentista Mike Summers.

El festival de jazz, una proposta en marxa
El públic aficionat havia reclamat que Alcoi tinguera un festival de jazz. Enguany s’ha aconseguit fer tres concerts en la Placeta el Fossar i ara es treballa perquè l’any que ve la ciutat puga oferir un festival. De moment, només és un projecte, però hi ha interés per part del Jazz Club el Mussol de portar endavant la proposta. Queda temps per plantejar-ho i organitzar un festival atractiu. Seria molt enriquidor culturalment per Alcoi.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario