slogan tipografia la moderna
Cultura
Las víctimas civiles i Arthur Caravan
Las víctimas civiles va actuaraa L’Escenari Pub d’Alcoi el 4 de gener, el mateix dia que Elvis Presley va gravar el seu primer disc i que el satèl·lit soviètic Sputnik I es va desintegrar a l’atmosfera
Redacció - 20/12/2015
Las víctimas civiles i Arthur Caravan

A punt de treure els seu esperat  tercer disc per a finals d’hivern de 2016, els xicons d’Arthur Caravan (bé, el 75% d’ells) no saben estar-se quiets i s’embarquen amb una nova aventura paral·lela i igualment excitant: una nova formació que es fa dir Las víctimas civiles

Aquest projecte, concebut fa uns anys a una antiga caserna de la guàrdia civil okupada a la Barceloneta on també hi vivia la ara alcaldessa Ada Colau, gira al voltant dels descarnats versos del poeta i activista Héctor Arnau i les músiques de Pau Miquel i els seus companys. Podem dir que el treball és una sort de síntesi i actualització de l’esperit d’algunes de les més influents bandes punk estatals dels anys huitanta. No en va el treball es fa dir 40 años de éxitos del PostFranquismo Español. Hi ha moltes misèries que recordar ara que acabem d’inaugurar quaranta anys més de glòria i ara que la memòria històrica està de moda.

Tot molt espanyol, però contra la idea de Espanya , per descomptat. El grup va debutar el dia 12 de Octubre amb el seu E P Devenir empresa que podeu escoltar ací. Un ‘cançò total’ heterònoma que aborda la relacions de poder en la època de les representacions del capitalisme post-fordista.

Potser per això, perquè han esdevingut funests empresaris d’ells mateixos sense gaire o zero capital, que es llancen a recaptar fons amb campanya de micro mecenatge, posant de nou en un compromís als seus soferts amics i familiars. Podeu trobar més informació al link anterior.

Tot siga per fer -en paraules de Pau Miquel- el Pet Sounds del punk espanyol. Presumptuosa entelèquia que vosaltres mateixos podreu jutjar sí es certa el dia 4 de Gener a L’escenari d’Alcoi, on presentaran als encara no convençuts creditors, el treball que duen entre mans.

Tot i així, malgrat els avals i les cartes de recomanació no són gaire famosos. No els finança cap magnat multimilionari irlandès. Només tenen un escàs encara que devot públic. Però no ho dubteu. Son molt més que una simple promesa electoral. Son també part de la regeneració. És per això que necessiten la teva ajuda, el teu interès, el teu vot…. Si se puede.

Els faríeu feliços i -per descomptat- ells a vosaltres també.

VEURE VIDEO Las Víctimas Civiles – Petroleo

 

0005981367_100

Las víctimas civiles actuaran a L’Escenari Pub d’Alcoi el 4 de gener, el mateix dia  (1946) que l’empresa nord-americana IBM va donar  a Francisco Franco 109.000 pessetes perquè es repartiren entre les classes més necessitades d’Espanya, el mateix dia que Elvis Presley va gravar el seu primer disc,  el mateix dia (1958) que el satèl·lit  soviètic Sputnik I es va desintegrar a l’atmosfera, el mateix (1977) que ha Espanya es va promulgar la Ley para la Reforma Política, que ‘suposava’ la derogació tàcita del sistema polític franquista, el mateix  (1981) que la policia britànica va detenir a Peter Sutcliffe per considerar-lo sospitòs de ser l‘esbudellador de Yorkshire.

Héctor Arnau apunts autobiogràfics. Me llamo Arnau Salvador y nací en Russafa, València, en julio del 74. Mi padre es barcelonés del Raval y mi madre del Gran Buenos Aires (Hurlingham). He estudiado en València, Austin, Londres y Barcelona y siempre con pésimos resultados (de ahí lo itinerante). He traducido dos novelas (El Tercer Policía de Flann O’Brien y El joven Adán de Alex Trocchi) y un ensayo (que aún no se ha publicado). Tuve un programa en una radio libertaria (Radio Quinkalla) llamado Absurdo: sólo para sordos. Me gusta escribir poesías pero más aún decirlas y actuarlas, sueño que mis amigos han conseguido que perpetrara en Lleida (Llibrería Barataria), València (Galería Valle Ortí), Godella (Chiringo La Tapadera), Palma de Mallorca (CSO S’Eskola) y Oporto (O Virgem Negra).

 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario