Destacados
Cultura
Qurtuba, Al-Ándalus, mujeres y sociedad
Fuente: europaenfotos.com
En el programa octavo nos acompañó en nuestro espacio nuestro músico preferido, Isker Torrecillas que nos compone todas y cada una de las canciones que suenan en nuestro programa y que también es historiador como nosotras. Aprovechando la escapada de Destino Historia hasta Córdoba, nos adentramos en el mundo de Al-Ándalus a través de la […]
Cultura
Seres de colores en una sociedad gris
Chemi Galiano expone su muestra escultórica en la Fundación Mutua Levante
Seres de colores en una sociedad gris es el título de la exposición con la que la Fundación Mutua Levante inicia el ciclo de exposiciones del 2019. La muestra corresponde a una selección de esculturas de Chemi Galiano. Un artista profesionalizado en el trabajo del metal permitiéndole materializar su vocación en colectivos en riesgos de […]
Cultura
Así son las cosas y así nos lo han contado
“El vicio del poder”, una película sobre la maldad humana y un tipo gordo que devora bollería industrial
El mundo de la altísima política funciona más o menos como nos lo cuenta la película “El vicio del poder”. El film, dirigido por Adam Mckay, debería ser de obligada visión para todas aquellos ciudadanos de bien, que en algún momento de la existencia se han preguntado cómo es posible que  haya gobernantes capaces de […]
Cultura
Nomembers, entre boscos i muntanyes
Redacció, 10/05/2017

Nomembers és un grup que s’ha anat cuinant poc a poc. Es va formar en una habitació ara fa molt temps i per fi ha vist la llum des de setembre de 2016.

Les seues cançons viatgen per rius, boscos i muntanyes creant un imaginari en el que se li planta cara al desamor, la mort o la pròpia por en sí mateixa. Es tracta de composicions minimalistes dibuixades i colorejades amb harmonia pels seus integrants:

Lola Bonet. Ha format part de les bandes Ape Perry & Bonette i The Obleans com a baterista i ha fet col•laboracions amb Flipping Colors.
Dario Satorres. (Va estar tocant amb els Midnight shot’s i ha fet col•laboracions amb We are not brothers).
Sandra Ferri. (Actualment i de manera paral•lela forma part de Projecte Dona).
Toni Blanes. (Forma part dels Arthur Caravan i de Las Víctimas Civiles i col•labora actualment amb grups com Alondra Bentley i Ramírez exposure).

Una història de Nomembers per Lola Bonet

Agost del 2002, Festival Internacional de Benicàssim, ens coneixem Dario i Lola per uns amics en comú i eixa mateixa nit salta una complicitat espontànea que ens predestina a assolir una amistat marcada per la experiència de la música, com no podia ser d’altra manera havent-se trobat en un decorat com aquell.

Dario, aleshores, ja tocava la guitarra i s’amagava en la seua habitació per fer cançons que guardava per a d’ell com si foren un pecat. Aquelles cançonetes de guitarres minimalistes eren precioses melodies que un día, per fi, va deixar sentir a Lola. I que, com no, ella va insistir en que fera el favor de deixar que la gent gaudira d’aquelles meravelles. Tant li varen agradar que es va promete que aprendria a tocar instruments per poder formar part d’allò. I així ho va fer, les ganes ho poden tot i en un temps estaba tocan la bateria.

Els dos coincidim en el gust per grups com Sparklhorse, East River Pipe, Flaming Lips, Hefner, Grandaddy, Mercury Rev, Yo La Tengo… Quan tens 19 anys sommies en fer les cançons dels teus favorits així que fa igual que sigues de Bocairent o l’Horta Nord que comences per escriure lletres en anglés sense saber parlar realment l’anglés.

I així és com neix, no Nomembers, si no la primera intenció de Nomembers.

En un principi composem cançons en anglés en les que Dario és el màxim compositor mentre que Lola se n’ocupa de la batería i els cors, però això dura ben poc, no tenim un lloc on assajar i no resulta massa còmode. Tot i això intentem formar banda en altre ocasions però mai acaba de resultar la cosa, segurament per “la falta de seguretat en nosaltres mateixos”, alguna cosa fallava. D’ahí el nom del grup NOMEMBERS per que no aconseguiem trobar formación i sempre acabàvem deixant-ho estar temporades molt llargues. Nomembers déu ser el grup que sense existir s’ha disolt mes vegades…

Ara que han passat molts anys el motiu estava clar, feia falta ser més honestos, si vas a fer un pop d’ensomni hauràs de fer-ho des del cor i els nostre cor batega en valencià. Finalment ens llancem a fer composicions en valencià i Lola aprén a tocar la guitarra. Ara tot resulta més còmode. Compartim pis i podem tocar al saló de casa amb dos guitarres. Ara els dos composem per igual i ens sentim més còmodes i orgullosos l’un de l’altre.

És molt important o quasi imprescindible tenir complicitat i estima amb la teua formació i això és una cosa que l’hem descoberta gràcies a Toni i Sandra. Ells eren l’única cosa que faltava per a que Nomembers fóra una realitat. Per tant, tot i les anècdotes explicades abans, ens agrada pensar que no nèix Nomembers fins que no estem els quatre per que a més d’haver format una família ara les cançons les comencem Dario i jo i Toni i Sandra les acaben, així que nomembers té quatre compositors amb el mateix pes i importància i quatre bons amics entusiasmats per mostrar a la resta que tot açò és ben cert.

Ara estem totes quatre al nostre local d’assaig a Xirivella en perfecta armonia donant forma a les cançons que tants anys portem  a la ment. I entre dinars, cervessetes, tota la il·lusió del món, molt d’amor i d’una forma totalment assembleària anem fent camí.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario