slogan tipografia la moderna
Cultura
Reis, poetes i cavallers
La mostra podrà ser visitada a la sala Fernando Cabrera del MAF de dimarts a dissabtes de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00. Diumenges i festius de 11:00 a 14:00 hores.
Redacció - 18/12/2017
Reis, poetes i cavallers

A l’exposició inaugurada en el Museu Alcoià de la Festa titulada Reis, poetes i cavallers. Història i literatura des de la fundació del Regne de València al segle XVI, el visitant farà un recorregut per les principals obres literàries relacionades amb la València de l’Edat Mitjana i que ens mostren alguns aspectes que veiem representats també en la nostra festa.

L’evocació de la batalla entre cristians i els exèrcits de la mitja lluna és el tema central del llibre escrit pel propi rei Jaume I, El Llibre dels Fets, però també de les innumerables novel·les de cavalleria protagonitzades per valents guerrers que acaben imposant el bé i l’orde davant els atacs dels enemics, com per exemple el Tirant lo Blanc. El Museu exposa un facsímil del Llibre dels Fets, datat en 1380 i un exemplar del Tirant lo Blanc de 1490, també en facsímil, procedent de la Biblioteca de la Hispanic Society de Nova York.

Ara bé, els cavallers no passen tot el temps en guerres, fan jocs cortesants, es dediquen a escriure poesia i també parlen d’amor. Amor i desamor són els temes fonamentals de les poesies medievals, on la dama és considerada el bé més preuat del cavaller i difícil de conquistar. Així, en l’exposició es podran contemplar obres com el Llibre Vermell de Montserrat del segle XIV  -amb les partitures genuïnes-, facsímils de les Poesies d’Ausiàs March. Propietat de l’Associació és l’exemplar del Vita Christi d’Isabel de Villena, l’única escriptora de la nostra literatura, obra de gran devoció que va ser rescatada de l’oblit gràcies a la reina Isabel de Castella, la Catòlica.

L’exposició comptarà amb importants elements del Patrimoni Bibliogràfic del Casal de Sant Jordi, a banda de llibres cedits de la professora de la Universitat d’Alacant, Llúcia Martín Pascual.

L’exposició va quedar inaugurada el dimecres 13 de desembre al saló d’actes de l’Associació de Sant Jordi, amb una xicoteta xerrada sobre la temàtica per part de la professora Martín i tancant l’acte el President de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, dotant d’importància a aquestes iniciatives culturals per les quals l’Associació està treballant en augmentar.

Aquesta mostra podrà ser visitada a la sala Fernando Cabrera de dimarts a dissabtes de 10’00 a 14’00 i de 16’00 a 19’00, així com diumenges i festius de 11’00 a 14’00 h.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario