slogan tipografia la moderna
Cultura
S’esllavissa el temps per les bastides de Nova York i Pastera / Pantera
Textos de Xavi Carbonell i Josep Sou amb música de Moisés Olcina en un disc / llibre gravat en els estudis de l'IVAM / CADA
Redacció - 01/12/2020
S’esllavissa el temps per les bastides de Nova York i Pastera / Pantera

“S’esllavissa el temps per les bastides de Nova York i Pastera / Pantera”  son dos textos en un llibre. El primer d’ells és un cant a la llibertat creativa creada a partir de l’obra pictòrica de Xavi Carbonell i la música de Moisés Olcina. Josep Sou ens envolta amb les seues paraules i lletres en l’univers de la creació i de la cultura entesa com a llibertat.

La música escrita per a aquest text (que es va posar en escena en tres ocasiones) és per a trio de jazz i gravació overdubbing de diversos saxofons gravats un a un pel propi Moisés Olcina. El seu caire es jazzístic i contemporani en tant en quant l’ensemble de saxos produeix ostinatos rítmics, polirítmia i seqüencies de canvis harmònics.

El segon dels textos de Josep Sou d’aquest llibre és PASTERA /PANTERA, un text colpidor, amb forca, amb angoixa… i que ens narra la crueltat dels morts de la Mediterrània a causa de les pasteres, la por del mar, la soledat de la gent i la inutilitat dels homes per resoldre una situació de vergonya.

La música de Moisés Olcina en aquesta ocasió esta escrita per a quartet de cordes, piano i percussió. La travessia musical per les lletres de Sou ara es clàssica. El quartet de cordes ens endinsa en l’angoixa i la impotència a la volta que en la crida i la incertesa de tota aquesta gent.

Hi ha moments, clàssics, contemporanis, ritmes africans, pianos impressionistes… tot plegat per a que  l’oient es deixe commoure per aquesta pena immensa. Josep Sou i Moisés Olcina llancen una veu unitària i de llibertat creativa en un llibre-disc gravat en el estudi del IVAM-CADA i produït per l’Ajuntament d’Alcoi.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario