slogan tipografia la moderna
MÁS FALSO QUE UN JUDAS
El periódico de las noticias imaginarias e inventadas
Más falso que un judas
Alcoi no passarà calor aquest estiu per ser una ciutat intel·ligent
La instal·lació del tendal està prevista per a la primera setmana d’agost   
Dèbora Melo - 29/07/2021
Alcoi no passarà calor aquest estiu per ser una ciutat intel·ligent

L’aposta d’Alcoi per convertir-se en una ciutat intel·ligent ha suposat l’execució de diverses actuacions que ajuden al municipi a avançar en aquesta transformació. L’última d’elles han estat el projecte d’instal·lació d’un tendal o ‘toldo’ de 129 quilòmetres quadrats que cobrirà per complet el terme municipal de la ciutat contribuint a minorar la sensació d’ofec i falta d’aire que pateixen els alcoians i alcoianes en els dies més calorosos de l’estiu.

Segons ha explicat l’autora del projecte la enginyera Mamen Tido “la materialització de la idea del toldo va ser conseqüència d’un llarg procés d’estudi que va començar fa molts mesos amb braistormings, market studies, research & investigation fins que vam adonar-nos que les persones majors per apaivagar el furor dels raigs de sol utilitzaven gorres, boines, mocadors o periòdics amb forma de vaixell invertit i llavors van exclamar ¡eureka! Ho tenim”.

‘En un principi’ – va continuar l’enginyera – es va pensar que la millor opció era sostenir-lo amb cinc potes el problema es com que una pota queia sobre la Comissaria de Policia i una altra (la del mig) sobre la sala Calatrava – que no donava gaire garanties de sostenibilitat – finalment es va decidir procedir a la manera clàssica. Es a dir, col·locant un cordell en cada extrem i nugant-lo a un punt ferm, a saber: el cordill sud  a la Verge de la Font Roja, el oest a la creu de San Cristòfol, l’est al monument a Camil Visedo de la Serreta i el nord – si s’arriba a un acord amb els veïns – al castell – digues-li castell digues-li el que vulgues – de Cocentaina”.

Tot i que originalment estava pensat que el toldo fora d’un teixit experimental de coure lleuger capaç de captar l’energia solar i convertir-la en electricitat idea molt alineada amb el projecte de Smart City, la falta de pressupost ha obligat a que finalment siga d’arpillera a dos nivells. En el moment del tancament d’esta edició s’està estudiant la possibilitat de col·locar en tot el perímetre del toldo cortines d’organdí perquè faja més elegant sobretot quan bufe l’airuset.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario