slogan tipografia la moderna
MÁS FALSO QUE UN JUDAS
El periódico de las noticias imaginarias e inventadas
Más falso que un judas
Quatre de cada cinc alcoians són incapaços de distingir la desfilada dels cavallers de Jaume I d’un boato d’alferes
L’estudi l’ha realitzat la prestigiosa firma Taboll Associats la qual ha realitzat més de 3.000 entrevistes entre els espectadors a l’acte
Dèbora Melo - 04/11/2021
Quatre de cada cinc alcoians són incapaços de distingir la desfilada dels cavallers de Jaume I d’un boato d’alferes
FOTO: Juani Ruz

“Más falso que un Judas” ha tingut accés a un estudi realitzat per l’empresa Taboll Associats Studies, Behavioral & Social Science en el qual s’han entrevistat a més de 3.000 persones de distintes edats i condicions socials que van assistir, bé en directe bé mitjançant les xarxes socials, a l’acte estrella del Mig Any, la cavalcada històrica dels 40 cavallers de Jaume I.

L’estudi revela dades sorprenents com, per exemple, que el 80% (4 de cada 5 entrevistats) no va ser capaç de distingir entre la cavalcada històrica i un boato d’alferes de tota la vida. De fet molts d’ells no paraven de preguntar a peu de carrer: baixa ja la carrossa de l’alferes? Aquest percentatge va pujar fins al 95% entre aquelles persones que patien d’astigmatisme, daltonisme, miopia, presbícia, hipermetropia o que s’havien deixat les ulleres a casa.

Entre el 20% que sí ho van distingir cal destacar que més de un 60% no sabia què tenia a veure aquesta cavalcada amb Alcoi; un 25% creia que la desfilada formava part del Bàndol i es va estranyar de no veure cap burreta; un 7,5% no sabia que Jaume I tinguera tants possibles com per a estar acompanyat per 40 cavallers; un 4% desconeixia qui era Jaume I; un 2% no sabia que significava el palet al costat del nom Jaume i un 1,5% es va empassar tot l’acte pensant que es tractava de Jaime Morey, aquell cantant alacantí que cantava “Amanece”.

Pel que fa a les vestimentes, un 45% dels entrevistats les va qualificar de ‘despojos’; un 37% va dir que ja les havia vist en boatos i esquadres en distintes poblacions de la província; un 12% va manifestar que eren boniques i lluïdores; a un 2,5% els va recordar una roponà que  la ‘Lleganya’ van traure al carrer l’any 2015 i 1,5% van pensar que les robes que portaven els cavallers de Jaume I eren la segona equipació dels Benimerins. Hi ha gent per a tot.

Segons ha pogut saber aquest diari les conclusions del estudi s’analitzaran en una reunió especial que convocarà l’Associació el proper 29 de febrer de 2022  en la qual es decidirà si l’any que ve es repetirà l’acte amb algunes variacions o si directament es proposarà als seus inductors per fer un viatge d’estiu a una zona del Àrtic on abunden els óssos polars.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario