Penjats
Pep Jordà

De tota la vida als alcoians ens han agradat les coses penjades, des de les botifarres i llonganisses seques, fins les bajoques per fer pericana. Per no esmentar els ajusticiaments públics que es realitzaven al Cantó El Pinyó, una pràctica desapareguda fa segles que per respecte a la tradició, potser hauríem de recuperar.

Al que anàvem. És normal per tant que, a diferència d’altres llocs, tinguem tot l’any alguna cosa penjada al carrer. Llums nadalenques des de novembre fins al març, quan riu en l’esfera la primavera, i es substitueixen per l’enramada, que es manté al cel fins que arriba agost i, després del parèntesi estiuenc, és rellevada per l’ornamentació de la celebració de la Verge del Lliris, que romandrà penjada fins que novembre anuncie l’arribada d’un nou Nadal.

Tampoc no és d’estranyar l’activitat que normalment bull als balcons augmente significativament a mida que s’acosta el final de l’any. Quan les reivindicacions patriòtiques (a por ellos oé!”) i la complexa (i ara també polèmica) simbologia nadalenca local conviuen amb harmonia amb els anuncis immobiliaris (‘es lloga i es ven’).

Un bonic i colorit tapis que com recullen aquestes fotografies divertides i juganeres de Paco Grau et porten al cap un munt de malts pensaments relacionats amb pajes i banderes però que tot posen una nota d’alegria i de color enmig del gris i boirós horitzó hivernal.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario