slogan tipografia la moderna
Llegint s´entén la gent
Cartaghe
‘Cartaghe’ és la darrera novel·la de Joyce Carol Oates una escriptora eterna candidata al Premi Nobel
Redacció - 28/02/2015
Cartaghe

‘Cartaghe’ és la darrera novel·la de Joyce Carol Oates (1938) una escriptora neoiorquesa guanyadora del National Book Award en 1970 y membre de l’Acadèmia Estatunidense de les Arts i les Lletres des de 1978, candidata varies vegades al Nobel i  considerada per Raymond Carver com una de les grans autores nord-americanes del segle XX.

El punt de partida de ‘Cartaghe’ és la desaparició de Cressida Mayfield, una jove de 19 anys, la recerca que s’organitza per trobar-la i la reacció de cadascun dels membres de la seua família. Tot açò narrat d’una manera intensa, plena de suspens i amb una exactitud mil·limètrica que de vegades – no moltes i sobretot més cap al final de la novel·la – resulta una mica redundant, accessòria i pesada.

Com el sospitós de la desaparició és un ex combatent de la guerra de Irak, l’autora aprofita per fer un minuciós repàs a la participació dels americans en eixe conflicte, les suposades animalades comeses sobre els iraquians (i també sobre els americans que no veien amb bon ulls eixes animalades) i el sense sentit de la guerra en general i d’aquesta en particular.

‘Cartaghe’ també aprofita per fer una aproximació quirúrgica, al sistema penitenciari americà. Des de dins i des de fora de la mateixa manera que ‘La Naranja mecànica’ de Kubrick analitzava la violència i amb uns resultats igual  d’esgarrifants. A més de tot açò la novel·la està plena de sorpreses i girs inesperats que mantenen la flama encesa durant les cinc-centes i pico pàgines que si bé no aconsegueixen, i de vegades impedeixen, que la novel·la siga una obra mestra sí que fan molt atractiva la seua lectura.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario