slogan tipografia la moderna
Llegint s´entén la gent
Misteri i intriga a la novel·lística alcoiana (II)
Una ressenya de Francesc Pou sobre el llibre ‘Tot o res’ de Francesc Gisbert. Ed. Andana Editorial. Col•lecció Trencadís
Francesc Pou - 15/11/2020
Misteri i intriga a la novel·lística alcoiana (II)

Es tracta d’una novel·la adreçada al públic juvenil, tot i que pot ser perfectament digerible pel públic adult. L’autor no necessita presentació doncs ve avalat per una gran quantitat de premis i reconeixements que guarneixen la seua trajectòria literària.

Un relat d’acció, misteri i intriga constant amb un ritme embogit al llarg de tota la novel·la. Des del començament, hi ha tota una corrua d’esdeveniments inesperats a mesura que va creixent l’halo de misteri sobre el robatori de la Dama Daurada, una nova versió de la Dama d’Elx. Aquest robatori posa de relleu la presència d’una organització internacional, The Black Stone(La Pedra Negra), que assetjarà Anna, la protagonista alcoiana qui es veurà implicada en tot l’afer tan bon punt decideix ajudar Sònia a la Cala Ferrís de Torrevella, quan l’automòbil d’aquesta rodolà penyes avall i aconseguí salvar la vida.

A partir d’aquest moment s’engega untour d’aventures, amb persecucions,fugides i assassinats, per tot el País Valencià de sud a nord, arribant fins i tot a indrets del Principat com ara el Baix Ebre o Sóller, a l’illa de Mallorca.

Com ja hem dit adés, es tracta d’una obra dedicada preferentment al lector adolescent, amb una finalitat didàctica. Una novel·la ideal per engegar un projecte didàctic de treball interdisciplinari, el qual hauria d’incloure l’estudi de les diverses comarques del nostre País que constitueixen escenaris on es desenvolupa la trama. A l’obra es fa esment de diferents ciutats, amb els seus indrets d’interés, així com també les tradicions i festes més arrelades. L’habilitat descriptiva de Gisbert tot ho incardina perfectament en el desenvolupament de l’acció i dels protagonistes.

Per acabar-ho d’adobar, la narració ultrapassa les planes del llibre i comença i acaba amb dos vídeos de youtube, als quals s’accedeix per codi QR, on l’actriu alcoiana Clara Ruíz personifica la protagonista Anna, tot reviscolant el seu passat d’influencer you tuber ambel nom de Lady Flipa i ens dona les claus per engegar la lectura i per entendre la fi d’aquesta, la qual esdevé sorpresa final dintre d’un conjunt de fets inesperats que mantenen l’atenció del lector a una bona alçada, sense que aquesta puga decréixer o apagar-se. Altrament, hom podria perdre el fil de la trama i les conseqüències serien imprevisibles. La protagonista no recomana l’aventura d’endinsar-s’hi a la lectura. Si no li feu cas i us en fiqueu ben a dintre, estigueu alerta fins al visionat del vídeo final i seguiu fil per randa les instruccions donades. Us hi pot anar la vida. N’esteu advertits.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario