Destacados
Lo + de lo más
Cine clásico en versión alcoyana y sin subtítulos
Una selección traducida de frases inmortales de la historia del Séptimo Arte
La historia del cine está llena de frases redondas, que han acabado por integrarse en nuestro vocabulario colectivo. Ejerciendo su habitual papel de mentes enfermas, a los redactores de Tipografía la Moderna se nos ha ocurrido una pregunta absolutamente delirante: ¿qué habría pasado si los guionistas responsables de aquellas palabras inmortales  hubieran nacido en Alcoy […]
Lo + de lo más
Veinte profesiones de futuro para la nueva normalidad y la madre que la parió
Desde el portero de playa al abridor de bolsas de Mercadona, pasando por el aplazador de eventos y el fabricante de bulos para fachas
Dicen los chinos (tenían que ser ellos) que la palabra crisis es sinónimo de oportunidad. Los problemas generados por la pandemia del coronavirus, por los diferentes grados de confinamiento y por la nueva normalidad (y la madre que la parió) abren un abanico interminable para nuevas profesiones con las que ganarse la vida. Tipografía La […]
Lo + de lo más
Diez tipos insoportables para pasar una cuarentena
Breve relación de perfiles psicopáticos que le amargarán la vida durante los duros días del encierro
Esta interminable cuarentena está sacando a relucir lo peor y lo mejor del ser humano. Pasarse unos meses encerrado con alguien en el reducido perímetro de una casa es un reto difícil de afrontar. Ahí va una lista de individuos peligrosos. No es una sucesión de retratos cerrados. En algún momento de este largo arresto, […]
Lo + de lo más
Amb un parell d’ous!
Un recull de frases fetes que inclouen la paraula ou acompanyades d’un exemple clarificador
Enrique Peidro, 25/06/2015

La nostra llengua és molt rica en frases fetes i dites populars. Ací vos en deixe unes quantes amb un denominador comú: totes inclouen la paraula ou i van acompanyades d’una situació actual que serveix per a exemplificar el seu significat.

Costar un ou
Això és el que tindrem que pagar entre tots els alcoians i alcoianes per les obres de La Rosaleda, gràcies a la cabuderia de Jordi Sedano. Encara no sabem ni quan ni com, però el que sembla segur és que, més prompte que tard, caldrà desfer i tornar a fer allò que ja se sabia que estava mal fet des d’un bon començament.

Bufar-me un ou
Pràcticament tots els alcoians, en algun moment de les nostres vides, hem demanat a crits a Canal 9 que ens ho fera… Ara ja no existeix Canal 9, però hi ha rumors que, amb el nou govern, tornarà a posar-se en marxa. Ens continuarà bufant un ou Canal 9 quan funcione baix el comandament de Ximo Puig i Mònica Oltra?

Assemblar-se com un ou a una castanya
Les promeses que tots els partits fan en temps de campanya electoral i el que després es compleix durant la legislatura no té res a veure. Jo propose que, sistemàticament, als programes electorals s’incloga la següent advertència, tal i com es fa en alguns llibres i pel·lícules: “qualsevol semblança amb la realitat serà pura coincidència”.

Quedar-se com un ou que sua:
Així és com es queden els polítics després de les eleccions, quan afirmen que són els guanyadors de la jornada,  a pesar d’haver perdut un munt de vots i escons. No tenen cap problema en seure davant els micròfons de la premsa i la ràdio, i soltar per la seua boqueta una sèrie de tonteries redactades abans dels comicis, i quedar-se tan tranquils.

Quedar-se en un ou en cada mà
Em sembla que d’aquesta manera és com s’han quedat els membres de Guanyar Alcoi després que Toni Francés anuncià que governaria en solitari i en minoria. Se les prometien molt felices després de les eleccions, en veure que havien tret 5 representants al consistori, ni més ni menys, amb la qual cosa els pertocava una quota important de poder, però l’anunci de l’alcalde acabà amb les seues il·lusions d’ocupar càrrecs de govern.

No tindre ous
Actitud pròpia i comú entre molts dels directius de l’Associació de Sant Jordi. En lloc de ser valents i prendre una sèrie de decisions importants en uns quants dels temes ‘calents’ (calendari, incorporació de la dona, alardo…) miren cap a un altre costat i deixen que pase el temps, a vore si escampa… I quan hi ha hagut algun membre amb ous suficients per proposar canvis importants, la resta no han tardat en tallar-li’ls i convertir-lo en un ‘castrati’ (o expresident).

Tindre uns ous com a llimes
Per a aquesta expressió se m’acudien prous situacions, com per exemple els ous que té Rafa Miró per  no dimitir immediatament després de veure els catastròfics resultats que obtingué el PP en les darreres eleccions. O els que ha tingut Toni Francés per decidir governar en solitari, sabent que això provocaria el cabreig i la rancúnia de la resta de partits, especialment Guanyar Alcoi… Però no, finalment he decidit que els que sí que tenen uns ous com a llimes són els responsables d’aquesta web, Tipografia La Moderna, per publicar reincidentment els  articles d’un escriptor aficionat, vulgar i desinformat com jo. I també els ous que teniu els centenars de lectors que llegiu aquests disbarats que se’m passen pel cap.

Fins ací les que jo he pogut recopilar ¿Se vos en acudeixen d’altres? Ara vos anime a utilitzar els comentaris de baix per ampliar el catàleg d’expressions valencianes amb la paraula ou. A veure si aconseguim escriure’n un ou! (mira, ja en tenim una altra)

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario