slogan tipografia la moderna
Punto de vista
2015 l’any de la inflexió i tots els noms
Volem expressar el nostre desig que els nous regidors de festes i igualtat tinguen, al menys, el mateix tarannà que els que deixen els càrrecs i promoguen la participació paritària de les dones en la festa.
Fonèvol - 19/06/2015
2015 l’any de la inflexió i tots els noms
Foto: Juan Sanz

Enguany sí que es nota la diferència. Vam començar amb una dona en el Casal, una cronista. Després els Realistes amb la discriminació positiva cap a les seues dones dianeres. L’ajuntament va autoritzar una entradeta a Fonèvol durant el mes d’abril. La junta de Rams dels Marrakesch decidint que la diana fos femenina.

Més tard la segona diana de moltes filaes demostrava que als xicons i les xicones no els agafa cap malaltia si desfilen junts, i les caps d’esquadra dels Marrakesch o dels Llauradors que fa temps que ens ensenyen com són d’elegants. També va ser sorprenent l’acompanyament del Sant Jordiet durant l’entrada, amb xiquets i al menys dues xiquetes amb el vestit oficial de la seua filà. I ara ens arriben veus de diferents filaes que han admés dones de fulla després de festes, fins a ser actualment unes 67 dones de ple dret.

Finalment hem encetat el camí cap a la igualtat.

Volem expressar el nostre desig que els nous regidors de festes i igualtat tinguen, al menys, el mateix tarannà que els que deixen els càrrecs i promoguen la participació paritària de les dones en la festa.

Ara ens agradaria suggerir a les filaes canvis respecte a la nomenclatura, sabem que les paraules són importants. La nomenclatura emprada per a les dones, quan les filaes donen les seues dades a la premsa, és diversa: damas, diseño femenino, mujeres vascas, mujeres, componentes femeninas, acompañantes, col·laboradors, acompañantes femeninos y colaboradores femeninos. L’obsessió per masculinizar és tan gran que utilitzen «colaboradores» femeninos en lloc de «colaboradoras», si són femeninos no poden ser «colaboradores».

Quant a la gent de fulla completa només la filà Realistes especifica: «festeros/as».

Hem de continuar avançant i moltes filaes s’han d’adonar que les dones existeixen i que han de tindre els mateixos drets que els hòmens.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario