slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Cartes i correus
Volem demanar-li als festers i als polítics del nostre poble que es posen les ulleres violeta
Fonèvol - 13/05/2020
Cartes i correus

La setmana passada, com tantes altres voltes, ens vam dirigir a les filaes d’Alcoi per demanar-les informació sobre el número de dones que hi ha a les filaes. És possible que algunes no hagen rebut la nostra carta, hem enviat algunes per correu postal i altres per correu electrònic o amb un missatge al seu web.

Per sort el número de filaes que ens han contestat esta volta ha estat molt superior al que ens contesta habitualment. Ens han contestat quatre filaes, tres ens han dit que el número de dones que nosaltres coneixíem era correcte, fins i tot una ens ha dit que, tot i que ara mateix no tenen cap dona, els agradaria tindre’n perquè necessiten diners.

Moltes voltes en els correus o missatges a les xarxes socials que rebem de les filaes ens indiquen que la seua filà no discrimina per raó de gènere i que no els agrada comptar el número de dones perquè en eixa filà tothom és igual. Es dona el cas que en les filaes que insisteixen en eixe argument mai ha hagut cap esquadra durant l’entrada en la que participaren dones. Alguna cosa no és igual.

Hi ha un corrent ample que tanca els ulls a l’evidència i oblida que les festes d’Alcoi han sigut masclistes i han vedat el pas a les dones des que van començar a celebrar-se, ja fa molts anys i que sostindre que ara no ho són és creure que vius en la terra de Xauxa.

Volem demanar-li als festers i als polítics del nostre poble que es posen les ulleres violeta i es facen preguntes: Quin percentatge de dones hi ha en la meua filà? Perquè? Quantes dones han arrancat esquadra? Quantes des del partidor? Quantes tenen un paper secundari en la meua filà? Perquè?

Algunes persones pensen que les dones no s’apunten a les filaes perquè no volen, està clar que moltes no volen, però altres no poden trencar alguns murs, algunes filaes no deixen apuntar-se a les dones, hi ha dones que pensen que són massa majors, altres posen la cura de la família per damunt de qualsevol altra cosa, i això hauria de ser un treball tant d’hòmens com de dones i la bretxa salarial també té a veure. Canviar eixes tendències és faena de totes i tots, també de les filaes que sobre el paper són igualitàries, i de la classe política.

#donesalafesta
#untrageunafilà
#mésesquadresmixtesja

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario