Destacados
Punto de vista
Lo innombrable
Unas líneas sobre el eterno debate sobre la duración de las Entradas de Moros y Cristianos de Alcoy
Foto: Paco Grau
Es uno de esos temas de los que habla toda la gente, pero que nunca salen en los periódicos, ni en las radios, ni en las teles. Una vez acabadas las Fiestas, miles de alcoyanos se hacen unos a otros las mismas preguntas: ¿son demasiado largas las Entradas de Moros y Cristianos?,
Punto de vista
Les dones de la festa d’Alcoi en números
Analitzem el nombre de dones en la festa d’Alcoi, assenyalem com estan canviant les coses en estes festes tradicionals per mostrar que encara queda molt de camí per arribar a la igualtat
Foto: Paco Grau
Pels volts del 23 d’abril se celebren les festes d’Alcoi, declarades d’interés turístic internacional, que estan modificant-se lentament per admetre la participació de les dones. Una de les bones notícies és que unes 33 dones han fet esquadra enguany, això suposa un 5,8 % del total de persones que han gaudit d’eixa formació. L’esquadra és una […]
Punto de vista
Entradeta 2019
L’heterogeneïtat La cinquena entradeta de Fonèvol va ser molt emocionant. Teníem ganes de passar-ho bé. quina alegria que alguna dona que mai ha pogut desfilar pel carrer puga fer-ho i que les persones agafen el sabre, no importa si és amb estil o de forma maldestra. Quin goig celebrar una activitat oberta sense mirar el […]
Punto de vista
‘Començar de nou, però no de zero’. La fulla de ruta del PSPV
Les agrupacions socialistes s’han de dinamitzar, però sobretot han de ser un instrument que aproxime els problemes de la ciutadania a les institucions

Amb la frase ‘començar de nou, però no de zero’ de la recentment desapareguda Carme Chacón donava començament Ximo Puig a un nou període en el PSPV. L’objectiu de la nova executiva nacional està clar: el govern de Botànic no pot ser un parèntesi. L’actual gabinet valencià ha de ser el començament d’un temps de progrés.

Els socialistes valencians tenen postulats molt amples i trobar la unitat des de la diversitat d’idees és un punt molt propulsor. Amb aquest s’aconsegueix arribar a gran part de la societat valenciana. Sense ell, es poden passar anys en l’oposició demostrant que es miren més a un mateix que a la ciutadania que pretenen governar. Malgrat que per a alguns és postureig, Puig ha apostat per la integració. No tan sols la integració de l’adversari en les primàries, sinó la de les diferents sensibilitats. Els anys diran si l’aposta ha estat encertada.

Pel que fa al partit de cara a dins, els diferents períodes de primàries viscuts donen un repte fonamental: s’ha d’aconseguir fer que tots els militants es troben part de l’activitat del partit de manera continua. Que siguen còmplices amb el seu activisme pel canvi. Han de protagonitzar el debat, la creació d’idees, les fulles de ruta, etc. El militant ha de ser i s’ha de sentir protagonista del èxits i de les decisions del PSPV. Entre tots cal buscar discussions fecundes, no debats estèrils i personalistes. Si s’aspira a ser el partit que replegue la majoria del recolzament de la societat valenciana, ha de ser un partit integrat en la mateixa i els militants són fonamentals en este àmbit.

Les agrupacions socialistes s’han de dinamitzar i aportar idees a tots els nivells del partit, però sobretot han de ser un instrument que aproxime els problemes de la ciutadania a les institucions. A banda d’aquest objectiu, les agrupacions locals han de ser fonamentals per arribar a molts governs municipals.

Alhora, cal trobar un encaixament entre el PSPV i el PSOE on tots dos es reforcen mútuament. Puig i Sánchez, legitimats per la militància, s’han d’entendre. Un punt d’encontre pot ser l’aposta per l’Espanya plurinacional. Després de les primàries, la connexió entre els líders territorials i el federal ha de ser d’enteniment. Un partit unit podrà aportar més a la societat que un partit en disputa interna.

Els reptes del PSPV, que ara gestiona -com es vocació quasi natural dels socialdemòcrates- l’administració autonòmica, passen per donar resultats als actuals problemes de la ciutadania. S’ha de lluitar per una completa agenda valenciana. La millora del fiançament autonòmic, la vertebració del territori, la creació d’ocupació, les garanties de l’Estat del Benestar, etc.

El diàleg ha de ser un dels fonaments del talant de la nova executiva dels socialistes valencians. Vivim en temps de pactes i acords. Amb Compromís i EUPV, el PSPV pot trobar molts punts d’encontre. També amb Podem i, en alguns casos, amb Ciutadans. No obstant això, el diàleg més important és el que ha de tindre en la societat valenciana.

Tota una gestió destinada al gran propòsit del PSPV: fer un país amb oportunitats d’ocupació i amb els drets bàsics garantits en totes les parts del territori. Un país valencianista, que defense les singularitats del territori trobant un encaixament en un marc federal que no limite els drets de ciutadania. Un país on tinguen lloc totes les generacions i tot els modes de vida. Un país tolerant que respecte la diversitat, on tothom tinga el seu lloc. Un país obert al món, que continue sent terra d’acollida i d’intercanvi.  Un “petit país de la mediterrània” -com defineix Puig- que vol créixer i donar als ciutadans un context de vida sense desigualtat, amb garanties i drets consolidats per desenvolupar un projecte de vida.

Cal continuar posant les basses del País Valencià, convencent, acordant i dialogant.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario