Destacados
Punto de vista
Planys de l’alcoiania
Soms els alcoians (i les alcoianes també) uns ploramiques? Passem la vida plorant per un esplendorós passat que no ha de tornar? És un plany aquest constant, o pel contrari, és fruita de segons quina temporada? Sense cap ànim de setciències, analitzarem la qüestió, sense passar-nos-en
Foto: Lola Jordà
Qui açò escriu no és partidari, gens ni mica, d’engegar retòriques aduladores de la nostra ciutat, a la menor ocasió i sense vindre a compte de res. Déu me’n guard de fer-ho! D’ací, però, a anar a l’altre extrem de les coses, i evocar, dia rere dia, una gloriosa ciutat d’antuvi, de la qual només […]
Punto de vista
Lo importante era ganar. Una pseudocrónica del Alcoyano – Badalona
Los efectos ópticos y nuestras actitudes siempre nos juegan malas pasadas.
No me gustaría parecer un abuelo cebolleta, contando las mismas batallitas siempre y recordando a los parroquianos: ¿veis?, tenía razón. Pero el partido de ayer contra el Badalona demuestra que estamos muy lejos de nuestro mejor nivel. Yo dije lo que creo: vale la pena rebajar las expectativas y en caso de que el grupo […]
Punto de vista
Alcoi, la ciutat dels prodigis
Ens fa pena pensar en els esfereïdors casos de dones que, any rere any pateixen el càstig per haver-se atrevit a pagar fulla
Foto: Armando Jordá Vila
A Alcoi estem vivint canvis en la festa, esta és la nostra opinió sobre com van les coses. Quant al número de dones de ple dret, que l’ASJ sempre es nega a donar-nos, calculem que ara mateix són unes 150, cosa que ens sembla un gran canvi si ho comparem amb les tres dones que hi […]
Punto de vista
‘Començar de nou, però no de zero’. La fulla de ruta del PSPV
Les agrupacions socialistes s’han de dinamitzar, però sobretot han de ser un instrument que aproxime els problemes de la ciutadania a les institucions

Amb la frase ‘començar de nou, però no de zero’ de la recentment desapareguda Carme Chacón donava començament Ximo Puig a un nou període en el PSPV. L’objectiu de la nova executiva nacional està clar: el govern de Botànic no pot ser un parèntesi. L’actual gabinet valencià ha de ser el començament d’un temps de progrés.

Els socialistes valencians tenen postulats molt amples i trobar la unitat des de la diversitat d’idees és un punt molt propulsor. Amb aquest s’aconsegueix arribar a gran part de la societat valenciana. Sense ell, es poden passar anys en l’oposició demostrant que es miren més a un mateix que a la ciutadania que pretenen governar. Malgrat que per a alguns és postureig, Puig ha apostat per la integració. No tan sols la integració de l’adversari en les primàries, sinó la de les diferents sensibilitats. Els anys diran si l’aposta ha estat encertada.

Pel que fa al partit de cara a dins, els diferents períodes de primàries viscuts donen un repte fonamental: s’ha d’aconseguir fer que tots els militants es troben part de l’activitat del partit de manera continua. Que siguen còmplices amb el seu activisme pel canvi. Han de protagonitzar el debat, la creació d’idees, les fulles de ruta, etc. El militant ha de ser i s’ha de sentir protagonista del èxits i de les decisions del PSPV. Entre tots cal buscar discussions fecundes, no debats estèrils i personalistes. Si s’aspira a ser el partit que replegue la majoria del recolzament de la societat valenciana, ha de ser un partit integrat en la mateixa i els militants són fonamentals en este àmbit.

Les agrupacions socialistes s’han de dinamitzar i aportar idees a tots els nivells del partit, però sobretot han de ser un instrument que aproxime els problemes de la ciutadania a les institucions. A banda d’aquest objectiu, les agrupacions locals han de ser fonamentals per arribar a molts governs municipals.

Alhora, cal trobar un encaixament entre el PSPV i el PSOE on tots dos es reforcen mútuament. Puig i Sánchez, legitimats per la militància, s’han d’entendre. Un punt d’encontre pot ser l’aposta per l’Espanya plurinacional. Després de les primàries, la connexió entre els líders territorials i el federal ha de ser d’enteniment. Un partit unit podrà aportar més a la societat que un partit en disputa interna.

Els reptes del PSPV, que ara gestiona -com es vocació quasi natural dels socialdemòcrates- l’administració autonòmica, passen per donar resultats als actuals problemes de la ciutadania. S’ha de lluitar per una completa agenda valenciana. La millora del fiançament autonòmic, la vertebració del territori, la creació d’ocupació, les garanties de l’Estat del Benestar, etc.

El diàleg ha de ser un dels fonaments del talant de la nova executiva dels socialistes valencians. Vivim en temps de pactes i acords. Amb Compromís i EUPV, el PSPV pot trobar molts punts d’encontre. També amb Podem i, en alguns casos, amb Ciutadans. No obstant això, el diàleg més important és el que ha de tindre en la societat valenciana.

Tota una gestió destinada al gran propòsit del PSPV: fer un país amb oportunitats d’ocupació i amb els drets bàsics garantits en totes les parts del territori. Un país valencianista, que defense les singularitats del territori trobant un encaixament en un marc federal que no limite els drets de ciutadania. Un país on tinguen lloc totes les generacions i tot els modes de vida. Un país tolerant que respecte la diversitat, on tothom tinga el seu lloc. Un país obert al món, que continue sent terra d’acollida i d’intercanvi.  Un “petit país de la mediterrània” -com defineix Puig- que vol créixer i donar als ciutadans un context de vida sense desigualtat, amb garanties i drets consolidats per desenvolupar un projecte de vida.

Cal continuar posant les basses del País Valencià, convencent, acordant i dialogant.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios