Destacados
Punto de vista
Empresas y compromisos
Un titular redondo en el digital de Radio Alcoy: Germaine de Capuccini dejará de ser alcoyana. Es una noticia incómoda, que ha pasado como un ángel por las páginas de la actualidad. Nadie sabe por dónde coger una operación económica inesperada, que se salda con la venta a un grupo inversor americano de la empresa […]
Punto de vista
Espècies invasores
Una de les principals característiques estructurals d’aquests individus és la impressionant closca, que els facilita l’aïllament de l’entorn, formada bàsicament per màsters
Les espècies invasores són organismes que en introduir-se fora del seu hàbitat natural resulten perilloses per a la fauna i flora nadiua perquè provoquen canvis radicals en l’estructura dels ecosistemes i amenacen la seua supervivència.
Punto de vista
Les nostres filles
Foto: "Què bé s'ho passem!" de Jordi Silvestre Jover
Quan algunes de les lluitadores per la igualtat en la festa van anar a judici, van guanyar, i de tota manera no van aconseguir res, ens vam adonar que a nosaltres no ens tornarien el que ens havien furtat. Però vam continuar en les trinxeres per les nostres filles, perquè elles pogueren participar en les festes […]
Punto de vista
Amb Déu de la nostra part
És estrella mediàtica perquè habita un món dominat per la fantasia. Perquè és narcisista, egòlatra i exhibicionista i incita a la confrontació i la controvèrsia.
Pep Jordà, 19/10/2015

Antonio Cañizares, cardenal i arquebisbe de Valencia, és per damunt de tot un animal mediàtic. No només perquè quan actua li agrada disfressar-se com una estrella del rock. Recorden l’any 2007 quan sent arquebisbe de Toledo va ordenar dos capellans vestit amb una capa de color vermell lluent de més de cinc metres de llargària que el feia semblar la protagonista de l’anunci d’Evax ‘Hola, soy tu menstruación’ o la bandera de la desapareguda URSS.

Ni perquè organitze happenings com la vigília del 25 de setembre per la unitat d’Espanya. On va declarar que: ‘Dios quiere la unidad de España, aunque otros se empeñen en lo contrario’. La qual cosa ens porta a dues conclusions: a) sa eminència Antonio Cañizares coneix els camins del Senyor malgrat que són inescrutables i b) per al cardenal Déu és una espècie de funcionari de grau superior bon coneixedor de la política del govern en matèria de cooperació entre les Comunitats Autònomes i l’Administració General de l’Estat.

És estrella mediàtica, sobretot, perquè habita un món interior oníric dominat per la fantasia. Perquè és narcisista, egòlatra i exhibicionista. Perquè incita a la confrontació i la controvèrsia. Perquè no entén de convencions ni d’oportunitat i perquè el que necessita per damunt de tot és ser el focus permanentment d’atenció no només dels seus fans sinó també d’aquells que l’odien.

Bona mostra d’açò va estar el bolo que la setmana passada va fer al Fòrum Europa – Tribuna Mediterrània encetat amb un tema clàssic del seu repertori, ‘No habrá sacerdotisas, el sacerdocio representa la presencia de Cristo y él era hombre’. Tema que, amb tota probabilitat, va composar durant la seua estada a Alcoi com a vicerector de l’església de Santa Maria, on va tindre la oportunitat de compartir durant nou mesos amb l’Associació de Sant Jordi el punt de vista sobre el paper de les dones en les respectives institucions.

Tampoc van faltar els agraïments al patrocinadors. ‘Aqui hay una recuperación económica que es necesario reconocer’ ‘No creo que haya aumentado la probreza en esas proporciones tan enormes’. Declaracions de panxacontent que contradiuen l’informe de la ‘Red Europea de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social’ que afirma que a Espanya ha assolit xifres record. 13,7 milions de persones en risc d’exclusió (un 29% de la població).

L’actuació va continuar amb critiques a ‘la oleada de movimientos populistas’ que ‘se descalifican porque no tienen la base y sustento de una verdad objetiva’. Declaracions que resulten xocants venint d’un individu que creu en la naturalesa divina d’un colom i en la seua capacitat de prenyar verges.

I va assolir el punt àlgid quan, deixant de costat qualsevol indici de misericòrdia, caritat i amor al proïsme que -com el valor als soldats- es suposa en una eminència de l’Església Catòlica, es va preguntar (en veu alta) si en ‘la invasión de inmigrantes y refugiados que registra Europa es todo trigo limpio’.

Per acomiadar l’actuació va fer una versió del tema anterior alertant als governs europeus davant del que ell considerava ‘el caballo de Troya de las sociedades europeas’. Comentari que –davant l’absència de matisos – el públic no va poder esbrinar si es referia al cavall de fusta que van usar els grecs per introduir-se a la ciutat fortificada de Troia. O al projecte ultra secret (i raret) anomenat ‘Operació cavall de Troia’ de J.J. Benítez que consistia en la creació d’una màquina del temps per viatjar a l’època de la Passió i mort de Jesús de Nazaret. Els que sí ens va quedar clara era una cosa: que potser el rock sempre serà jove i els vells rockers, com ses eminències, mai no moriran però arribat un determinat moment desbarren. Llavors, el millor que podrien fer per ells i per nosaltres seria jubilar-se i retirar-se a un lloc allunyat a descansar.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Dominus vobiscum says:

    I quin personal…en nom de l’Altíssim ens fan un sopar ben agre. Quant de perill tenen!!!
    Encertada valoració, estimat Pep. Com sempre!!!

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario