Destacados
Punto de vista
Lo innombrable
Unas líneas sobre el eterno debate sobre la duración de las Entradas de Moros y Cristianos de Alcoy
Foto: Paco Grau
Es uno de esos temas de los que habla toda la gente, pero que nunca salen en los periódicos, ni en las radios, ni en las teles. Una vez acabadas las Fiestas, miles de alcoyanos se hacen unos a otros las mismas preguntas: ¿son demasiado largas las Entradas de Moros y Cristianos?,
Punto de vista
Les dones de la festa d’Alcoi en números
Analitzem el nombre de dones en la festa d’Alcoi, assenyalem com estan canviant les coses en estes festes tradicionals per mostrar que encara queda molt de camí per arribar a la igualtat
Foto: Paco Grau
Pels volts del 23 d’abril se celebren les festes d’Alcoi, declarades d’interés turístic internacional, que estan modificant-se lentament per admetre la participació de les dones. Una de les bones notícies és que unes 33 dones han fet esquadra enguany, això suposa un 5,8 % del total de persones que han gaudit d’eixa formació. L’esquadra és una […]
Punto de vista
Entradeta 2019
L’heterogeneïtat La cinquena entradeta de Fonèvol va ser molt emocionant. Teníem ganes de passar-ho bé. quina alegria que alguna dona que mai ha pogut desfilar pel carrer puga fer-ho i que les persones agafen el sabre, no importa si és amb estil o de forma maldestra. Quin goig celebrar una activitat oberta sense mirar el […]
Punto de vista
Amb Déu de la nostra part
És estrella mediàtica perquè habita un món dominat per la fantasia. Perquè és narcisista, egòlatra i exhibicionista i incita a la confrontació i la controvèrsia.
Pep Jordà, 19/10/2015

Antonio Cañizares, cardenal i arquebisbe de Valencia, és per damunt de tot un animal mediàtic. No només perquè quan actua li agrada disfressar-se com una estrella del rock. Recorden l’any 2007 quan sent arquebisbe de Toledo va ordenar dos capellans vestit amb una capa de color vermell lluent de més de cinc metres de llargària que el feia semblar la protagonista de l’anunci d’Evax ‘Hola, soy tu menstruación’ o la bandera de la desapareguda URSS.

Ni perquè organitze happenings com la vigília del 25 de setembre per la unitat d’Espanya. On va declarar que: ‘Dios quiere la unidad de España, aunque otros se empeñen en lo contrario’. La qual cosa ens porta a dues conclusions: a) sa eminència Antonio Cañizares coneix els camins del Senyor malgrat que són inescrutables i b) per al cardenal Déu és una espècie de funcionari de grau superior bon coneixedor de la política del govern en matèria de cooperació entre les Comunitats Autònomes i l’Administració General de l’Estat.

És estrella mediàtica, sobretot, perquè habita un món interior oníric dominat per la fantasia. Perquè és narcisista, egòlatra i exhibicionista. Perquè incita a la confrontació i la controvèrsia. Perquè no entén de convencions ni d’oportunitat i perquè el que necessita per damunt de tot és ser el focus permanentment d’atenció no només dels seus fans sinó també d’aquells que l’odien.

Bona mostra d’açò va estar el bolo que la setmana passada va fer al Fòrum Europa – Tribuna Mediterrània encetat amb un tema clàssic del seu repertori, ‘No habrá sacerdotisas, el sacerdocio representa la presencia de Cristo y él era hombre’. Tema que, amb tota probabilitat, va composar durant la seua estada a Alcoi com a vicerector de l’església de Santa Maria, on va tindre la oportunitat de compartir durant nou mesos amb l’Associació de Sant Jordi el punt de vista sobre el paper de les dones en les respectives institucions.

Tampoc van faltar els agraïments al patrocinadors. ‘Aqui hay una recuperación económica que es necesario reconocer’ ‘No creo que haya aumentado la probreza en esas proporciones tan enormes’. Declaracions de panxacontent que contradiuen l’informe de la ‘Red Europea de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social’ que afirma que a Espanya ha assolit xifres record. 13,7 milions de persones en risc d’exclusió (un 29% de la població).

L’actuació va continuar amb critiques a ‘la oleada de movimientos populistas’ que ‘se descalifican porque no tienen la base y sustento de una verdad objetiva’. Declaracions que resulten xocants venint d’un individu que creu en la naturalesa divina d’un colom i en la seua capacitat de prenyar verges.

I va assolir el punt àlgid quan, deixant de costat qualsevol indici de misericòrdia, caritat i amor al proïsme que -com el valor als soldats- es suposa en una eminència de l’Església Catòlica, es va preguntar (en veu alta) si en ‘la invasión de inmigrantes y refugiados que registra Europa es todo trigo limpio’.

Per acomiadar l’actuació va fer una versió del tema anterior alertant als governs europeus davant del que ell considerava ‘el caballo de Troya de las sociedades europeas’. Comentari que –davant l’absència de matisos – el públic no va poder esbrinar si es referia al cavall de fusta que van usar els grecs per introduir-se a la ciutat fortificada de Troia. O al projecte ultra secret (i raret) anomenat ‘Operació cavall de Troia’ de J.J. Benítez que consistia en la creació d’una màquina del temps per viatjar a l’època de la Passió i mort de Jesús de Nazaret. Els que sí ens va quedar clara era una cosa: que potser el rock sempre serà jove i els vells rockers, com ses eminències, mai no moriran però arribat un determinat moment desbarren. Llavors, el millor que podrien fer per ells i per nosaltres seria jubilar-se i retirar-se a un lloc allunyat a descansar.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Dominus vobiscum says:

    I quin personal…en nom de l’Altíssim ens fan un sopar ben agre. Quant de perill tenen!!!
    Encertada valoració, estimat Pep. Com sempre!!!

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario