Destacados
Punto de vista
Matando bares a cañonazos
El cierre de los locales de ocio nocturno, la legalidad y el sentido común
Vivimos tiempos extraños en los que todo el mundo apuesta por la inteligencia artificial y en los que nadie parece echar cuenta del sentido común. Las administraciones públicas son entes  paquidérmicos ajenos a toda lógica, que se han especializado en matar moscas a cañonazos. La situación creada con el cierre total de los locales de […]
Punto de vista
Obri la llauna
Un endoll, una claueta i l’instrument en mà. Un faristol mig recolzat d’amunt una taula, i una prestatgeria ordenada per a l’ocasió. Tot guardava per tal de disposar la següent lliçó... Tot, si els auriculars funcionaven, o no es queien, o qui sap qui i perquè, li venia de gust actualitzar-se
En pocs dies tornem re-agrupar-nos, amuntegar-nos i també il·lusionar-nos per tal de novament prendre parit en moltes lliçons. Tant a dins de classe coma fora esperant el nen que corre cap als braços de l’avi que l’espera, el proper curs ja ens està a l’aguait i disposat a avançar-nos per la dreta.
Punto de vista
El coronavirus y la teoría de la olla de pito
¿Serán capaces de aguantar los alcoyanos un periodo tan largo de privación de todas sus válvulas festivas de escape?
FOTO: PACO GRAU
Hay una teoría sociológica que asegura que Alcoy funciona con el mismo mecanismo que una olla de pito. Esta línea de pensamiento parte de una descripción tópica del carácter de los alcoyanos, a los que se considera una gente seria y trabajadora, poco dada a exteriorizar sus sentimientos.
Punto de vista
Crueltat innecesària
Un article sobre Francisco i les eleccions catalanes
Pep Jordà, 5/10/2015

Llàstima de catalans, si no els havien castigat prou amb les declaracions de Cristina Cifuentes assegurant que Madrid la té més llarga i ‘supera en tot a Catalunya’, amb la metàfora (estúpida) de Mariano Rajoy sobre gots i plats, més pròpia d’un empleat de sucursal bancària que d’un president de govern, o amb l’esgarrifant vídeo ‘Perque unís, guañen (no he passat tanta por en ma vida veient als dirigents populars parlar en català, ni quan Jack Nicholson va agafar un destral i es va posar a perseguir Shelley Duvall per l’Hotel Overlook a la pel·lícula ‘El Resplandor’) ara arriba Francisco i els posa el dit en l’ull.

Sí, Francisco. El cantant nascut a Alcoi del que només se’n recordem quan volem demostrar-li a algun foraster la quantitat d’artistes (actors, escriptors, pintors, musics) que creixen com bolets a la ciutat. El que va tindre, fa un munt d’anys, el seu moment de glòria amb Latino / tengo el calor de una copa de vino / Mitad señor, mitad correcaminos (mic, mic) i que no fa tant ens va amenaçar amb la possibilitat de posar veu (la seua) a composicions de festes de Moros i Cristians com ‘Uzúl el-msélmim’, ‘Tarde de Abril’ o ‘Churumbelerias’.

Doncs dilluns passat en una entrevista a la Cadena SER de València va anunciar un boicot com a càstig per haver votat majoritàriament -o quasi- a favor de la independència. ‘No compraré cap producte català’ ni cava, ni medicaments, ni aliments, ni bancs, ni editorials’ va declarar el cantant’. Que penses: Per a què voldrà Francisco una editorial? Pensava fer-se amb el control d’Edicions 62? O tindrià al cap llançar-li una OPA a Editorial Planeta?

Al dia següent al programa ‘Trencadís’ va explicar com havia començat a dur a terme la terrible amenaça. ‘Avui m’he donat de baixa de La Caixa i aniré a treballar a un altre banc’, va dir. Esperem que la còlera no l’encegara i acabara al Banc de Valencia. També va explicar que el dia abans quan va anar a la farmàcia ‘no va comprar cap  medicament de laboratoris catalans’. La qual cosa el va deixar sense Almax contra l’abranor, sense Biodramina contra el mareig, sense Disprin contra al maldecap i sense Durex per al que li vinguera de gust.

Però deixant de banda el boicot, que amb els seus diners qualsevol pot fer el que li vinga de gust, el més colpidor va ser la interpretació numèrica que el cantant va extreure dels resultats. ‘Si va haver 2 milions d’independentistes que van anar a votar vol dir que hi ha 5 milions que es van quedar amb el cul a casa. Ara patiran les conseqüències’. Un moment. ¿Es possible que, al ser Francisco de lletres, s’haja enredat amb les xifres o es que amb tot això del boicot ha deixat de comprar algun medicament que realment li feia bé?

Perquè si el cens per a les eleccions era de 5.510.798, i va votar un 77,46% (4.200.000 persones aprox.) això vol dir que només es van abstenir de votar 1.300.000. I si la població catalana a finals de 2014 -segons el diari Expansión – era de 7.391.133 persones… en venen al camp un munt de preguntes.

Com és possible que cinc milions de persones es quedaren amb el cul a casa? Es més, és possible quedar-se a casa sense cul? Pretenia Francisco que nens de pit i menors d’edat es presentaren als col·legis electorals per plantar cara al independentisme. Haurà experimentant Catalunya els darrers mesos, sense que ningú institut demogràfic se n’haja adonat un insospitat augment de la població, un baby boom de vora milió i mig de persones? No li haguera vingut més a compte a Francisco, en lloc de ficar-se en aquest jardí mediàtic, limitar-se a cantar-los als catalans independentistes aquells versets de ‘Ya no me duele estar sin ti / Tú ya no me interesas nada / Sin ti se acaban mis problemas / Sin ti las dudas se me acaban’ O donades les circumstàncies, potser, això s’haguera considerat una crueltat intolerable i innecessària?

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. el fennomeno says:

    Podría producirse al revés un boicot catalán a los productos españoles , prodían intentar vender al resto del país sus periodicos o tebeos en catalán , por que no venden la prensa deportiva en su idioma , por que no venden el Sport , y el Mundo deportivo en Catalán ? preguntas ……

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario