Destacados
Punto de vista
La alcoyanía en los tiempos del cólera (11): llega a sus pantallas “La derecha enloquecida”
Crónicas del coronavirus en la industriosa ciudad del Serpis
Los sectores más rancios de la derecha española siempre se han pirrado por el olor del napalm por la mañana
De los mismos autores del aclamado film “El PSOE puso las bombas del 11-M para que ganara Zapatero”, llega a sus pantallas “La derecha enloquecida”. Se trata de una superproducción bélica en cuyo reparto participan grandes estrellas del conservadurismo patrio. Periodistas, ideólogos, tertulianos y políticos con mando en plaza le pondrán al espectador el corazón […]
Punto de vista
La alcoiania en els temps del còlera (10): De corbes i corbs  
Cròniques del coronavirus a la industriosa ciutat del Serpis
Aquesta tercera setmana de confinament no he pogut treure’m del cap una obra de teatre que vaig llegir de jove. És deia ‘La corba’. Era un drama (o una comèdia d’humor negre, ves a saber) de l’autor alemany Tankred Dorst que explicava la història (rotllo teatre de l’absurd) de dos germans una mica rarets que […]
Punto de vista
La alcoyanía en tiempos del cólera (9): se acerca inexorable el tiempo de los pirados
Crónicas del coronavirus en la industriosa ciudad del Serpis
Unos hijos de puta apedrean una caravana de ambulancias que traslada ancianos a una residencia, un chivato de balcón escupe e insulta desde la altura a una enfermera que camina por la calle para ir trabajar,
Punto de vista
De Independentia
També caldria destacar que les idees de llibertat, tolerància i igualtat que en teoria eren les dels independentistes americans són també una altra trola.
Escena de la pel·lícula ‘El patriota’ de Roland Emmerich

Un dels primers temes del programa de Primer de Batxillerat de l´assignatura Història de Món Contemporani és la independència dels Estats Units i, clar, coincideix amb la Diada de Catalunya i el Nou d´Octubre valencià, la qual cosa invita a fer alguns paral·lelismes. Evidentment, la independència americana no va ser una lluita contra l´Antic Règim: la Gran Bretanya al segle XVIII era un estat liberal; va ser un enfrontament entre britànics, entre maçons i entre liberals.

Ara bé, tots els colons eren partidaris de la independència? Clar que no, per exemple l´estat de New York s´hi va afegir a l’últim moment. Quin percentatge hi hauria d´independentistes i quin de no independentistes. Mai no ho sabrem. No hi hagué un referèndum. La victòria dels independentistes va suposar que ells van escriure la història, i sembla que gran part de la població americana ho era.

Quin percentatge d´independentistes hi ha a Catalunya? Quin percentatge de no independentistes hi ha a Catalunya. L’única manera de saber-ho és realitzant una consulta popular. Segons TV3 i Catalunya Ràdio la majoria dels catalans són independentistes. Segons els mitjans de comunicació madrilenys la majoria dels catalans no és independentista. Que no passe com a Amèrica i alguna volta puguem saber el percentatge de cadascuna de les dues opcions polítiques i, deixen votar els catalans: el vot, el sufragi, és una de les bases de la democràcia.

I, tornant a les colònies americanes, els moviments independentistes com el Motí del te o tombar l’estàtua del rei George III a Boston, van ser contestats per la Gran Bretanya amb l´enviament de barcos carregats de tropes. Us sona? La premsa britànica posava de volta i mitja els independentistes com Jefferson, Washington, Franklin i molts d’altres. Hui en dia, després de molts anys, són herois. Aneu pillant-ho? I resulta que a Barcelona no hi ha cap plaça o carrer que duga el nom d’Independència però sí a Madrid. Sí, ja sé que fa referència a la Guerra del Francès entre 1808-14 i que la historiografia espanyolista de finals del XIX, amb Modesto Lafuente al capdavant, van canviar per Guerra de la Independència, però ho havia de dir.

I Espanya, Holanda i França van recolzar el moviment separatista americà. La causa? L´enemic del meu enemic és el meu amic. Espanya recolzant independentistes quan ella tenia colònies al llarg de tota Amèrica i d´altres llocs. Poc després haurà de fer front a la independència de quasi tots estos territoris. No cal jugar amb foc. I com servidor té el seu coret, destacar el paper de l´ajuda alcoiana als independentistes, ja que en un principi semblaven l´exèrcit de Pancho Villla i gràcies als draps alcoians van poder tindre uns uniformes decents. Tot açò els americans ho desconeixen i, com a poble que té història curta, caldria recordar-ho i establir lligams culturals i turístics entre USA i Alcoi. De segur que l´economia nostra se´n beneficiaria.

També caldria destacar que les idees de llibertat, tolerància i igualtat que en teoria eren les dels independentistes americans són també una altra trola. Tot açò era per al homes blancs d´origen europeu, estant exclosos dones, negres i indígenes, o siga, gran part de la població que hi vivia. Els pares de la independència americana eren esclavistes.

I, per acabar, voldria recordar unes esdeveniments històrics com que Portugal va ser qui va trencar la unitat peninsular i fora d´aquest territori ho va fer Holanda; al Tractat d´Utrecht, que encara en certa manera està en vigor, ho van fer la resta de països europeus que formaven part de la corona espanyola. Al segle XIX tota Amèrica i les Filipines, més les illes Marianes i Carolines. Al segle XX el Rif, Sidi Ifni i Guinea Equatorial. Esperem que al segle XXI Espanya s´independitze del Vaticà i dels USA.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario