Destacados
Punto de vista
Empresas y compromisos
Un titular redondo en el digital de Radio Alcoy: Germaine de Capuccini dejará de ser alcoyana. Es una noticia incómoda, que ha pasado como un ángel por las páginas de la actualidad. Nadie sabe por dónde coger una operación económica inesperada, que se salda con la venta a un grupo inversor americano de la empresa […]
Punto de vista
Espècies invasores
Una de les principals característiques estructurals d’aquests individus és la impressionant closca, que els facilita l’aïllament de l’entorn, formada bàsicament per màsters
Les espècies invasores són organismes que en introduir-se fora del seu hàbitat natural resulten perilloses per a la fauna i flora nadiua perquè provoquen canvis radicals en l’estructura dels ecosistemes i amenacen la seua supervivència.
Punto de vista
Les nostres filles
Foto: "Què bé s'ho passem!" de Jordi Silvestre Jover
Quan algunes de les lluitadores per la igualtat en la festa van anar a judici, van guanyar, i de tota manera no van aconseguir res, ens vam adonar que a nosaltres no ens tornarien el que ens havien furtat. Però vam continuar en les trinxeres per les nostres filles, perquè elles pogueren participar en les festes […]
Punto de vista
Eramos pocos…
Un article sobre l'arribada a Alcoi del partit feixista 'Amanecer Dorado'
Pep Jordà, 10/11/2014

Per res del món m’agradaria estar en la pell de la regidora de Turisme. Si no tenia prou problemes per promocionar la marca Alcoi amb el conflicte del Casal (que amenaça de convertir-se en una Guerra dels Cents Anys) l’assumpte de La Canal, el fet que Chicote rodara per la ciutat (sabent que els restaurants per on es mou no son candidats a estrelles Michelin) o amb la legionel·la, ara va i li creix un Amanecer Dorado en L’Alameda. Què es això d’Amanecer Dorado?

Doncs un partit que tot i tindre un nom simpàtic que igual serveix per a un perfum (‘Amanecer dorado’ de Cacharel) una peli de Dolph Lundgren (‘Amanecer Dorado’, ’Venganza Roja’) una marxa mora (‘Amanecer dorado’, ‘Tarde de Abril’) que una pràctica sexual una mica viciosa (‘Házme un amanecer dorado’) no fa gens de gràcia perquè pretén ser una franquícia del partit grec ‘Amanecer Dorado’, formació ultra nacionalista, xenòfoba, violenta i de caire feixista, i perquè ha triat Alcoi com a seu estatal.

Dic ‘pretén ser’ perquè no està clar que el partit inscrit amb domicili a Alcoi siga una franquícia de l’original. Almenys pel que diu al twitter @Amanecer_dorado, on es declara que ’Amanecer Dorado NO ha llegado a España, solo han cogido nuestro nombre y lo han fundado sin legalidad alguna, falta aprobación del partido’  De ser açò cert, la situació prendria un camí ben diferent. Perquè ja no estaríem parlant d’una invasió organitzada de filonazis grecs entrant pel Barranc del Cint, sinó d’una agrupació de gent rareta que ha format un partit feixista, amb la intenció de pescar en riu regirat en les pròximes eleccions.

En qualsevol cas què podem fer els alcoians davant d’aquesta amenaça a la convivència pacífica? Pacífica si deixem de banda el que esta passant al Casal. Demanar – com Esquerra Unida – al govern espanyol la il·legalització d’un partit que ha legalitzat el propi govern? O esperar asseguts a que la formació (per falta de suport popular) quede en poc temps reduïda a una placa polsosa en L’Alameda que igual podria ser d’Amanecer Dorado, que de la Societat d’Amics de Kim Joong-un, del Partit Irreverent Surrealista (PIS), de la Unió Ufológica de Maipú, Chile o de l’Associació Nacional de Tunes de Magisteri?

A tot açò, què diu el nostre alcalde? Sap algú, en la seua condició d’esperit lliure, com s’ha manifestat si es que s’ha manifestat? Doncs sí i amb una contundència impròpia d’ell. Només assabentar-se de la notícia es va posar en acció i va publicar al mur de Facebook: ‘Jo no els vull a Alcoi.’ Afirmació que d’entrada pot semblar tèbia i totalment irrellevant, però que resulta infinitament més aclaridora que qualsevol declaració que haja fet sobre La Canal.

I una última qüestió. A banda de compartir sensacions amb els ciutadans – molt d’agrair – pensa fer cap altra cosa? Els apujarà els impostos? Els possara traves burocràtiques com als bars? O serà com sempre? Dejar hacer, dejar pasar, la naturaleza sigue su camino. Que ben mirat potser és el que cal. Perquè si finalment és cert que Amanecer Dorado ha vingut per quedar-se, amb tanta competència com hi ha a dreta del PP (recordeu les celebracions del 9 d’Octubre a Valencia, les del 20 de Novembre al Valle de los Caídos, les xiquilleries de les Noves Generacions, l’homenatge a la Legió Còndor, a Rudolf Hess, a Onésimo Redondo, a la División Azul en el que va participar la delegada del Govern a Catalunya, etc.) ho te més cru per fer-se un lloc a eixa extrema dreta que la regidora de Turisme per promocionar la marca Alcoi.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. La gallina de la bandera says:

    Una bona idea seria deixar-los que organitzaren una filà, i a base de cafenot i pericana, podrien redimir tanta mala llet…i ara seriosament: serà necessari que no puguen viure al poble.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario