Destacados
Punto de vista
No sols Radetzky
Llestos per novament deixar-nos encisar, llestos per novament trobar nous colors sobre la mateixa pintura, i llestos per complir novament amb una tradició d’anys. La sala de concerts més daurada i més famosa del globus, on un dia vaig tenir el plaer de trepitjar i fer sonar al meu millor amic, obria les portes un any més al món. El final era més que conegut el d’aquesta història, però pot ser el que hi passés al mig despertaria més interès.
Amb el passat concert d’any nou, i com amb tants altres, i els que hi queden, ens topem de nou amb el centenar de crítiques sobre la direcció de qui es puja al podi. Com mou la batuta, si porta o no la partitura al davant o si fa floritures amb els gestos. Molt més […]
Punto de vista
Recortes de recorrido y enfermedades de crecimiento
Una reflexión sobre la polémica en torno a los cambios en la Cabalgata y el Bando Real
FOTO: PACO GRAU
Tenemos entre manos una fórmula de éxito incontestable: la Cabalgata de Reyes Magos y el Bando Real de Alcoy. El modelo actual, diseñado en los años 80 del pasado siglo por el ayuntamiento de Pepe Sanus, funciona como un cohete desde hace más de 30 años y se ha convertido en un motivo de orgullo […]
Punto de vista
¡Bares, qué lugares!
Una divagación sobre urbanismo, casco histórico y hostelería
FOTO: PACO GRAU
A lo largo de los últimos 40 años, los alcoyanos hemos podido disfrutar de innumerables proyectos para recuperar nuestro casco antiguo, hemos asistido a decenas campañas para reactivar el centro histórico y hemos visto a políticos de todos los colores anunciar la inminente rehabilitación del corazón de la ciudad.
Punto de vista
De Independentia
Punto de vista
Hogwarts
Punto de vista
A por ellas !
Punto de vista
Eramos pocos…
Un article sobre l'arribada a Alcoi del partit feixista 'Amanecer Dorado'
Pep Jordà, 10/11/2014

Per res del món m’agradaria estar en la pell de la regidora de Turisme. Si no tenia prou problemes per promocionar la marca Alcoi amb el conflicte del Casal (que amenaça de convertir-se en una Guerra dels Cents Anys) l’assumpte de La Canal, el fet que Chicote rodara per la ciutat (sabent que els restaurants per on es mou no son candidats a estrelles Michelin) o amb la legionel·la, ara va i li creix un Amanecer Dorado en L’Alameda. Què es això d’Amanecer Dorado?

Doncs un partit que tot i tindre un nom simpàtic que igual serveix per a un perfum (‘Amanecer dorado’ de Cacharel) una peli de Dolph Lundgren (‘Amanecer Dorado’, ’Venganza Roja’) una marxa mora (‘Amanecer dorado’, ‘Tarde de Abril’) que una pràctica sexual una mica viciosa (‘Házme un amanecer dorado’) no fa gens de gràcia perquè pretén ser una franquícia del partit grec ‘Amanecer Dorado’, formació ultra nacionalista, xenòfoba, violenta i de caire feixista, i perquè ha triat Alcoi com a seu estatal.

Dic ‘pretén ser’ perquè no està clar que el partit inscrit amb domicili a Alcoi siga una franquícia de l’original. Almenys pel que diu al twitter @Amanecer_dorado, on es declara que ’Amanecer Dorado NO ha llegado a España, solo han cogido nuestro nombre y lo han fundado sin legalidad alguna, falta aprobación del partido’  De ser açò cert, la situació prendria un camí ben diferent. Perquè ja no estaríem parlant d’una invasió organitzada de filonazis grecs entrant pel Barranc del Cint, sinó d’una agrupació de gent rareta que ha format un partit feixista, amb la intenció de pescar en riu regirat en les pròximes eleccions.

En qualsevol cas què podem fer els alcoians davant d’aquesta amenaça a la convivència pacífica? Pacífica si deixem de banda el que esta passant al Casal. Demanar – com Esquerra Unida – al govern espanyol la il·legalització d’un partit que ha legalitzat el propi govern? O esperar asseguts a que la formació (per falta de suport popular) quede en poc temps reduïda a una placa polsosa en L’Alameda que igual podria ser d’Amanecer Dorado, que de la Societat d’Amics de Kim Joong-un, del Partit Irreverent Surrealista (PIS), de la Unió Ufológica de Maipú, Chile o de l’Associació Nacional de Tunes de Magisteri?

A tot açò, què diu el nostre alcalde? Sap algú, en la seua condició d’esperit lliure, com s’ha manifestat si es que s’ha manifestat? Doncs sí i amb una contundència impròpia d’ell. Només assabentar-se de la notícia es va posar en acció i va publicar al mur de Facebook: ‘Jo no els vull a Alcoi.’ Afirmació que d’entrada pot semblar tèbia i totalment irrellevant, però que resulta infinitament més aclaridora que qualsevol declaració que haja fet sobre La Canal.

I una última qüestió. A banda de compartir sensacions amb els ciutadans – molt d’agrair – pensa fer cap altra cosa? Els apujarà els impostos? Els possara traves burocràtiques com als bars? O serà com sempre? Dejar hacer, dejar pasar, la naturaleza sigue su camino. Que ben mirat potser és el que cal. Perquè si finalment és cert que Amanecer Dorado ha vingut per quedar-se, amb tanta competència com hi ha a dreta del PP (recordeu les celebracions del 9 d’Octubre a Valencia, les del 20 de Novembre al Valle de los Caídos, les xiquilleries de les Noves Generacions, l’homenatge a la Legió Còndor, a Rudolf Hess, a Onésimo Redondo, a la División Azul en el que va participar la delegada del Govern a Catalunya, etc.) ho te més cru per fer-se un lloc a eixa extrema dreta que la regidora de Turisme per promocionar la marca Alcoi.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. La gallina de la bandera says:

    Una bona idea seria deixar-los que organitzaren una filà, i a base de cafenot i pericana, podrien redimir tanta mala llet…i ara seriosament: serà necessari que no puguen viure al poble.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario