Destacados
Punto de vista
Punt final
Per mi ja és tard, he deixat la filà Alcodianos després de 23 anys. Les properes festes, siguen quan siguen, el meu trage, el que he vestit des de 1997 es quedarà a l’armari…
FOTO: Juani Ruz
La meua arribada a la Festa va ser un poc inconscient, no sabia que obria una porta, o més bé una escletxa, d’un camí que no pensava tan llarg i enrevessat. Jo era una jove de 25 anys que sols volia participar en les festes del seu poble, igual que ho feien els seus amics […]
Punto de vista
Alguns comentaris al voltant de la peatonalització del centre d’Alcoi
Els projectes d'aquestes dimensions requereixen de debats polítics profunds
FOTO: PACO GRAU
Ja la tenim ací. Fent una notable demostració de determinació política, el govern de l’Ajuntament d’Alcoi (PSOE) ha aplicat un pla de peatonalització que suposa el tancament al trànsit rodat d’un grapat important de carrers del centre de la ciutat. Ja s’han dit moltes coses al respecte (vegeu, sobretot, l’article del regidor de Guanyar, Pablo […]
Punto de vista
Pepito, enciclopédico y pionero
José Luis Sanz impulsó aventuras radiofónicas innovadoras y fue un apasionado de todo tipo de músicas populares
José Luis Sanz y Camilo Sesto, una amistad que se mantuvo a lo largo del tiempo
Hubo un tiempo lejano en el que resultaba prácticamente imposible entrar en un taller o en una empresa textil alcoyana sin escuchar las emisiones de Radio Pepito. Era un proyecto radiofónico estrictamente local con el que José Luis Sanz, fallecido la pasada semana, se anticipaba al modelo actual de las radiofórmulas. Detrás de este éxito […]
Punto de vista
La alcoiania en els temps del còlera (8): Houston tenim un problema
Cròniques del coronavirus a la industriosa ciutat del Serpis
Pep Jordà, 28/03/2020

Des de la declaració de l’estat d’alarma moltes llars s’han convertit en una espècie de centre de control de llançament de Houston (Texas). Tot ple de pantalles i de persones cridant. Una al portàtil en sessió de tele-treball. L’altra al passadís fent pilates amb el mòbil. El menut connectat amb el Classroom i alhora mirant vídeos en YouTube. En un Chromebook solt la pàgina web Coronavirus COVID-19 Global Cases fent la funció d’un tablero deportivo amb el minut i resultat del coronavirus. Al menjador, la televisió amb el volum al màxim per no perdre’s la compareixença de Fernando Simon. I damunt del sofà un telèfon, no se sap de qui, rebent missatges i memes pel WhatsApp a tothora i fent sonar una campaneta com les campanes de Sant Francesc a les dotze.

S’ha d’anar amb compte. Tot açò ens ha agafat a contrapeu. No em refereix-ho al coronavirus, que també, sinó a la comunicació telemàtica perpetua realitzada en espais reduïts. I més concretament a les videoconferències, meetings, telefonades, encontres familiars virtuals i totes eixes connexions  on es fa servir la imatge. És necessari i forçós que observem unes mínimes normes si volem eixir triomfants de l’experiència i no fracassar estrepitosament en el intent.

Per exemple, quan parleu per un dispositiu es important NO OBLIDAR que els portàtils, smartphones i tabletes tenen incorporat al seu hardware un micròfon i per tant, no falta pegar crits com si fóreu el Patxi de l’anunci d’Euskaltel.

També cal recordar que la veu es transmet més rapida per l’aire que a través de la fibra, tingueu contractades les gigues que tingueu, és per això que convé parlar amb calma, fer pauses, parar per a escoltar i, si es pot, utilitzar auriculars per evitar el retorn del so. D’altra manera la conversa serà una espècie de pilota de putxero verbal on no hi ha manera d’entendre’s, molt semblant al que passa als dinars familiars nadalencs amb cosins i cunyats.

Tampoc NO OBLIDEU que la majoria d’aquests dispositius també incorporen una càmera que pega un esclafit. Per això és convenient que, malgrat portar onze dies tancats a casa, quan feu videoconferències mantingueu les mateixes normes de higiene i etiqueta que faríeu si celebrareu la reunió  de cos present.

Pentineu-vos els cabells,  afaiteu-vos, exfolieu-vos una mica si cal. Abans de la videoconferència renteu-vos les dents, penseu que esteu a un pam de la càmera i tot es veu. ¡Important! No interactueu mai en pijama ni en xandall. No cal mudar-se com un margalló però el pijama i el xandall en aquestes circumstàncies donen imatge de deixadesa i resulten molt depriments.

Si utilitzeu un dispositiu portàtil busqueu un fondo adient. Mireu, prèviament, que es veu darrere vostre no siga cosa que acabeu sent ‘la comidilla’ de les xarxes pel mal gust decoratiu, la falta de pulcritud o per tindre penjant el calendari Michelin 2020 junt a la imatge en escaiola de ‘El Xicotet’.

Si us connecteu des d’un dormitori procureu tindre fet el llit i que no hi haja roba tirada per ací de qualsevol manera. Particularment roba interior o algun altre tipus d’accessoris, diguem-ne, íntim. No sabeu quant arriba a distreure un tanga roig, un suspensori negre o un Satisfyer Penguin darrere vostre.

Eviteu fer connexions, de qualsevol tipus, mentre cuineu o esteu al bany per motius obvis. En la cuina el fum dels perols pot dificultar la correcta recepció de la imatge i en el bany sorolls imprevistos la correcta recepció de la paraula.

Ah, i esteu on esteu si darrere teniu una porta, tanqueu-la. Si es possible amb pastell. D’altra manera en qualsevol moment podria entrar algú sobtadament ‘en antena’, ignorant que esteu vídeo connectats, desvetllant a l’audiència (classe d’alumnes, client japonès, companys de claustre, consell d’administració, etc.) intimitats anatòmiques que no tendrien per què conèixer.

Si observeu aquests consells voreu que comunicar-se telemàticament en temps de confinament no es tan difícil. Que la distància gràcies a la tecnologia pot resultar suportable (i en alguns casos) inclús recomanable. De no seguir aquestes recomanacions  d’una manera o l’altra acabàreu dient com els astronautes del Apolo 13. ‘Houston tenemos un problema’.

O ‘poblema’ com diuen ací a Alcoi.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario