Destacados
Punto de vista
Empresas y compromisos
Un titular redondo en el digital de Radio Alcoy: Germaine de Capuccini dejará de ser alcoyana. Es una noticia incómoda, que ha pasado como un ángel por las páginas de la actualidad. Nadie sabe por dónde coger una operación económica inesperada, que se salda con la venta a un grupo inversor americano de la empresa […]
Punto de vista
Espècies invasores
Una de les principals característiques estructurals d’aquests individus és la impressionant closca, que els facilita l’aïllament de l’entorn, formada bàsicament per màsters
Les espècies invasores són organismes que en introduir-se fora del seu hàbitat natural resulten perilloses per a la fauna i flora nadiua perquè provoquen canvis radicals en l’estructura dels ecosistemes i amenacen la seua supervivència.
Punto de vista
Les nostres filles
Foto: "Què bé s'ho passem!" de Jordi Silvestre Jover
Quan algunes de les lluitadores per la igualtat en la festa van anar a judici, van guanyar, i de tota manera no van aconseguir res, ens vam adonar que a nosaltres no ens tornarien el que ens havien furtat. Però vam continuar en les trinxeres per les nostres filles, perquè elles pogueren participar en les festes […]
Punto de vista
La gran evasió
Un article que es pregunta per què se’ns es escapa la població, la fauna i ara també la flora.
Pep Jordà, 20/01/2015

Fa unes setmanes l’INE va informar que la població d’Alcoi havia quedat reduïda a 59.675 veïns, situant-se al lloc 126 de la llista dels 398 municipis de l’Estat amb més de 20.000 habitants. Just darrere de Granollers, davant de Mérida i molt lluny d’Elx (20), Oriola (82) o Gandia (96). I si només fora això…

També hi ha overbooking al Cementiri Municipal. El dia de Reis, dia de màgia i d’il·lusió, van haver-hi ¡nou soterraments! I en les dos setmanes i pico que portem d’any ¡més de quaranta! A Radio Alcoy alguns dies s’han vist obligats a reduir la durada del ‘Hoy por Hoy’ per poder donar les notes necrològiques. Si fins i tot els voltors del Barranc del Cint, han optat per allò que la ministra Fátima Báñez, va definir com ‘mobilitat exterior’. Fa uns dies un d’ells amb nom d’avió de combat, l’F48, va ser vist al Senegal. A 3.000 quilometres d’ací!

Què està passant? A que és deu aquesta fugida? Perquè se’ns esmuny, com sorra entre els dits, la població, la fauna i –per cert- també la flora. Segons l’Universitat, la província d’Alacant ja és l’àrea habitada del món on menys plou. Menys que al Sahel. De fet, l’únic lloc que la supera és el desert d’Atacama entre Xile i Perú. I Alcoi no s’escapa d’aquestes negres estadístiques. L’any passat les precipitacions es van situar un 40% per baix de la mitjana.

S’estaran prenent mesures davant d’aquest descoratjador panorama a banda de facilitar la construcció d’un polígon a la zona d’influència del Parc Natural de la Font Roja? S’estarà fent alguna cosa per aturar aquest degoteig iniciat als anys 70 del segle passat que, des d’aleshores, ha provocat un descens del 10% de població i que continuarà provocant-lo almenys fins al 2018 quan, , segons l’Institut Valencià d’Estadística, Alcoi quedarà reduït a 58.000 habitants.

Doncs clar.  L’alcalde, per exemple, aposta ‘per canviar el model productiu (en teníem un?) i donar oportunitats als joves’. Ja sabeu que els divendres hi ha més alcoians als pubs de Londres (treballant de cambrers) que festers a qualsevol filà. El cap de l’oposició, per la seua banda, proposa un estudi que determine les causes de l’èxode. ‘Necesitamos un equipo de profesionales que realice un estudio riguroso que analice lo que está pasando’ És cert. Cal estudiar-ho amb rigor. I deteniment. Amb la quantitat de llocs de treballs disponibles que tenim, les condicions laborals, les perspectives de futur, l’estat de benestar, les ajudes a la dependència, les facilitats per accedir a una vivenda, per estudiar, per manifestar-nos, per accedir a cars tractaments mèdics, com és possible que a ningú li pase pel cap la possibilitat d’anar-se’n?

Per si no queda clar ens explica que “Lo que queremos desde el PP es un Alcoy más grande en todos los sentidos“. No dona detalls de com aconseguir-ho. Amb tal claredat d’idees i tanta precisió l’únic possible és callar i aprendre. Però per si de cas no fora possible assolir el model de creixement que proposa el popular, convindria disposar d’un pla B que és centrara en adequar els somnis a la realitat i conservar el que tenim fins que ens arribe el moment Hollywood (és una metàfora). No siga cosa que en lloc d’això acabem en un moment Tabernas. Aquell poblet de les pel·lícules de l’oest que hi ha al desert d’Almeria, ara que ja tenim part del decorat (campana de Sant Antoni) i una bona porció de territori àrid i esquerp.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. sicaliptic says:

    Pep, un detallet: el voltor no s’hen fugit, a anat per feina. Te familia allá baix y ha anat per dirlos que vinguen, que ací dintre de ben poc hi haurá molt de cadáver, per fer-se un fart.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario