slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Netflix, HBO o Canal+Yomvi ¿quina triar?
L’eterna pregunta dels últims anys. Quina plataforma de sèries i pel·lícules és la més adequada
Arnau Cortés - 10/01/2018
Netflix, HBO o Canal+Yomvi ¿quina triar?

2018. Els cotxes no volen, no tenim robots a casa, encara no podem anar de vacances a Mart… però el que ja tenim ben clar, es que ja no necessitem tenir una televisió a casa per poder gaudir d’una bona sèrie o pel·lícula.

L’edat daurada de les sèries ha donat lloc a diferents plataformes en format internet, aplicacions per dispositius i aplicacions per televisions intel·ligents. Moltes són, i cada vegada més, les plataformes que ofereixen una enorme varietat de sèries i pel·lícules, però hui només profunditzarem en les tres que són més importants.

NETFLIX
Netlfix és, possiblement, la plataforma que més ha estat ressonant als últims anys amb una oferta nova, molt variada i per tot tipus de públic. Entre sèries i pel·lícules, compta amb unes 1280 obres a Espanya (5750 a USA) les quals van renovant-se o afegint noves temporades de forma trimestral, semestral o anual; segons l’èxit que vajen tenint.

Açò suposa tenir una oferta molt extensa per poder elegir que veure, encara que aquest fet no significa que siga la millor plataforma. Ja que més que la varietat, l’espectador demana qualitat.

Lo lògic seria pensar que ‘a més oferta, més fàcil és encertar productes amb qualitat’, però la realitat es que no es així, Netflix poques voltes ha aconseguit tenir un producte excel·lent i calador entre els seus usuaris: en quant a sèries podrem trobar grandíssims èxits com ‘Stranger Things’ (la primera temporada per descomptat), ‘Narcos’, ‘Orange is the new black’, ‘Peaky Blinders’, ’House of cards’ o ‘Black Mirror’; i en quant a pel·lícules encara no ha pogut trobar l’equilibri perfecte entre comprar pel·lícules i poder produir un film propi de Netflix amb altura, encara que pareix que comença a aconseguir-ho amb produccions com ‘Bright’.

Per molt èxit que aquestes, i moltes més, produccions hagen arribat a tenir, cap ha pogut superar a la gran obra mestra de HBO: ‘Game Of Thrones’. El seu gran rival.

Dit açò, és la plataforma amb més i millors tarifes per a que els usuaris puguen accedir a Netflix sense que siga un gasto maça gran, inclús compartint entre diversos usuaris un mateix compte. Sense dubte açò és el millor de Netflix.

HBO
Amb molta més veterania que Netflix, HBO ha aconseguit ser la casa de les sèries durant els últims anys. Començant amb la seua obra mestra ‘Game Of Thrones’ (la veritat es que no la he vist, però hem de reconèixer fins on ha arribat aquesta sèrie), ha pogut destronar inclús a Canal+ com a la gran empresa de sèries fins als dies que aquestes noves plataformes van aparèixer.

A diferència de Netflix, HBO aposta per la qualitat i no per la quantitat. Moltes menys produccions que Netflix però amb un pressupost de producció enorme. La qual cosa es nota moltíssim pel resultat tan òptim que tenen aquestes. De segur tots hem vist o al menys ens han recomanat sèries com ‘GOT’, ‘Westworld’, ‘Los Soprano’, ‘True Detective’, ‘A dos metros bajo tierra’, ‘The Leftovers’… i moltes altres pel·lícules. Totes les produccions nomenades i a banda de moltes altres més, tenen una qualitat i un nivell de moment insuperable pel seu rival Netflix.

HBO s’ha convertit en un referent a nivell mundial pel que fa a ficcions cinematogràfiques i, sobretot, televisives. El que també posa molt bé aquesta plataforma de cara als espectadors, és que també te un preu molt assequible i, tenint en compte tot el que ens ofereix, no ens deu costar gens pagar el que demanen si som dels qui sabem gaudir de la bona ficció.

Canal+Yomvi
Des de fa ja molts anys, Canal+ ha aconseguit entrar en milions de cases per oferir un món de continguts. No sols pel·lícules i sèries sinó que també esports, documentals, programes d’actualitat i moltíssims canals amb una oferta molt diversa… inclús misses i corregudes de bous per als espectadors que s’han quedat al segle XIX.

Arribada l’era d’internet, ha vist com noves i velles productores s’han adaptat i han obert plataformes (Netflix, HBO, Amazon Prime…) i Canal+ va decidir la seua pròpia: Yomvi.

Encara que ho ha intentat, pareix ser que Canal+ no ha entés el concepte: té moltes sèries sí, però moltes de les més bones ja estan també a Netflix i a HBO, i només unes poques estan completes. I en quant a pel·lícules, no en té maça a cartellera i la majoria són de l’any de la puta picor. El que sí ha servit de Yomvi, es que ofereix tots els productes de Canal+ per veure’ls ‘ara en tindre un ratet’. En quant a poder veure sèries i pel·lícules no és molt.

A pesar de tot, el pitjor de Yomvi es el preu. Varies tarifes a preus molt alts i amb uns continguts escassos. No tots podem pagar tant per poder veure grans esdeveniments com el Getafe-Betis del diumenge en BEIN, les corregudes de la Feria de Abril en Canal+Toros o ‘Banana Joe’ en 13TV. Tota una llàstima.

En definitiva: si tens una bona economia, estàs tot el dia tocant-te les boles i no vols perdre’t res, sigues usuari de Netflix, HBO i Yomvi. Tota la oferta disponible i tot un món per descobrir.

Si sols estàs per descobrir noves sèries i pel·lícules, jo recomane totalment HBO. Pense que actualment és la millor productora en l’àmbit de les plataformes d’internet i d’aplicacions de dispositius i té tota la pinta que  seguirà sent-ho durant molts anys.

Encara que la millor opció que puc proposar, és que entre tu i algun amic més (jo crec que 3 com a màxim) es feu usuaris de Netflix i HBO i compartiu compte a aquestes plataformes. Així pagareu ben poc i tindreu tot el que ofereixen aquestes dos grans fàbriques de sèries i pel·lícules.

D’aquesta manera, també podreu evitar l’ús de les pàgines que ofereixen les sèries de forma gratis e il·legal, ja que la millor forma de tenir cada vegada més productes de ficció es contribuint econòmicament amb el que pugues, a qui fa aquestes produccions per a que tu les disfrutes.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario