slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Sabem, podem i ho farem
A la part fosca, queden filaes com Tomasines, Creuats, Benimerins, Magenta i Asturians on, fins on nosaltres sabem, no hi ha encara cap dona de ple dret
Fonèvol - 30/03/2022
Sabem, podem i ho farem
Foto: Armando Jordá Vila

La Nostra Festa torna a moure, es presenta la revista, se celebren les assemblees de Rams i els integrants de les filaes demanen festa, igual és moment de tornar a fer un pensament.

Millorar la festa és possible tant si parlem de diners com si parlem d’uniformes.

Algunes filaes estan treballant per la igualtat, per exemple, han instaurat quotes familiars perquè no siga tan costós que totes les persones de la casa gaudisquen de la festa, ja no sembla una idea tan boja ara que ens ho estem passant per les mans i les filaes estan portant-ho a terme.

Parlem de trages: una dona dels Maseros ha portat ja tres trages diferents i, amb un poc de sort, encara canviarà les vetes de les espardenyes que, ara mateix, si no ets daltònic, són de diferent color.

Ens podem fixar en el que ha passat en els Vascos, els Gusmans, els Cids o els mateixos Maseros, que han anat canviant el vestit femení de manera que li sembla cada volta més a l’oficial. Estaria bé anar pensant en deixar el trage oficial per tothom d’una volta per totes.

No és només una idea de Fonèvol, al menys dues filaes, Marrakesch i Chanos,  es van resistir a posar vestits femenins i només van claudicar al final i van posar unes poques “diferencias perceptibles” per acontentar a l’Associació de Sant Jordi. Estes filaes mai van fer categories diferenciades i secundàries per a les dones, totes les persones o eren festeres o no ho eren.

Per tot això volem resaltar que les quotes familiars i els trages uniformes per a tota la gent de la fila no són només idees de Fonèvol, algunes filaes també ho han pensat.

A la part fosca, queden filaes com Tomasines, Creuats, Benimerins, Magenta i Asturians on, fins on nosaltres sabem, no hi ha encara cap dona de ple dret, ens estranya molt que en 2022 cap pare valent haja inscrit a les seues filles i que elles hagen arribat a la majoria d’edat sense ser membres de la filà.

Esperem que en algun moment sàpiguen, puguen i ho facen.

Fonèvol
Queda molt per fer

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

 1. Alfonso Jordá Morey says:

  Fonevol. Informeuse bé respecte a la Magenta. Es impresentable i intolerable el que heu dit i la noble i antiga filà mereix un respecte i una disculpa per la vostra part.

 2. LRafael Mora Torregrosa says:

  Perquè és de Fonevol, en ves de dir baronies sobre la Magenta no venen a creuar?
  La fulla enguany són 600€ en ella està inclosa la dina, es assaig, el mig any, una entradeta, tots els esmorzars de Glòria pels dels 3 dies de festes, el dinar del dia els Trons, i algo més que no recordeu ara.
  De moment una dona pagan fulla de estudiant ( la meua neta) major de 18 anys, 4 xiquetes entre 16 i 18 anys, 7 xiquetes entre 12 i 16 anys i 31 xiqueta entre 0 i 12 anys, i per últim en la Glòria infantil a la Magenta la representarà una xiqueta » Carla Vives Mestre»
  Per a més informació els dimarts de 19:30 a 21:00 en les oficines de la fila carrer Sant Domènec 37, Alcoi.
  I per favor informeu-se abans de escriure, perquè en la Magenta tenen obertes totes les dones que vinguen a creuar

 3. Rafael says:

  En defensa de la Magenta, puedo decir que no ha venido a inscribirse ninguna mujer si estáis tan informados decir a quien se le a negado.
  Los derechos son igual que los hombres.
  Y las hojas más baratas a familias, eso es ami entender descriminacion a los solteros.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario