Destacados
Punto de vista
Què veus a la foto?
A principis de setmana, estava tafanejant pel Facebook en un moment d’aquest en què estàs un poc… entre avorrit, decaigut, saturat… De tanta publicació i cares que veia tenia el cap com un bombo. Fins que va arribar açò:
Punto de vista
D’Alonso a Nadal o val més tard que…
Desconec el motiu, però en París no el volien gaire i sempre donaven suport al rival
Era la tarda del diumenge 3 de juliol de 2005. Tornàvem de la segona part d’un casament i feia molta calor: havia sigut als voltants de Saint Emilion, a l’església de Saint-Georges (és evident: als alcoians el destí ens acompanya), i, farcits de cerimònies, amistats, menjar, vi… i de parlar francés, de vegades amb persones […]
Punto de vista
La pesadilla del “pagar pa patir”
Si una frutería tratara a sus clientes como los trata un banco, se arruinaría en menos de una semana
Lionel Barrymore aplicándole las leyes de la banca moderna al pobre James Stewart en "¡Qué bello es vivir!"
Asuntos como la pandemia, la crisis económica, el problema catalán y el debate sobre la monarquía han desplazado de la actualidad un problema dramático, que afecta cada día a millones de españoles. En la calle flota como una verdad dolorosa e incontestable una situación que debería indignarnos a todos: desde hace unos años, los bancos […]
Punto de vista
Tots els homes del president (De l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi)
Fonèvol, 27/07/2020

Al llarg dels anys ens hem reunit amb tots els presidents de l’ASJ però no hi ha hagut cap com l’actual.

El primer va dir en la televisió que cap Constitució li havia de dir a ell com fer la seua festa, referint-se a l’absència de dones amb ple dret. I tots els hòmens de les filaes es van quedar satisfets.

Va haver un altre que ens deia que el que estaven fent amb les dones era injust, però que ell només tenia un vot en la junta i que no podia fer res.

Estava clar que la justícia per a les dones només era per ell un tema secundari, si la igualtat hagués segut fonamental per ell no hagués aguantat anys i panys presidint una institució discriminadora. És la mateixa excusa que s’ha utilitzat des de fa anys per maltractar les pioneres. Els hòmens diuen que no poden fer res però no es mullen per canviar les coses, segurament així fan callar la seua consciència.

També en va haver un que va reconèixer que en els estatuts de l’ASJ hi havia alguna part que no s’ajustava a la llei, però els hòmens de l’assessoria legal van treballar perquè no es modifiqués res.

Amb el president actual també ens vam reunir una volta, li vam demanar, com als anteriors, que ens digués en número de dones de ple dret que hi havia a les filaes i ens va dir que no el sabia. Li vam escriure un correu i no ens va contestar, ens ignora? Tal volta no existim per a ell, cap president anterior ho havia fet. Però els hòmens d’algunes filaes saben que existim, uns pocs ens contesten als correus i algun ens ha assegurat que en la seua filà no hi ha dones de ple dret. Ves per on el dia 27 de juny el president va dir en un periòdic que “En la actualidad no hay nada que impida a una mujer participar, ya que todas las filaes tienen festeras de pleno derecho.” Ho sap però no ens ho diu? Menteix? Quan menteix? O els seus hòmens l’enganyen, o ens enganyen a nosaltres, o no acaba d’entendre que ser festera de ple dret vol dir tindre la possibilitat de fer tot el que pot fer qualsevol home.

#quedamoltperfer

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario