slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Xafaguitarres i gràcies
Fonèvol - 11/04/2024
Xafaguitarres i gràcies

El dissabte 6 d’abril vam tindre el plaer de participar en el Club de Lectura Activista de La Teixidora sobre el llibre ‘Manual de la feminista aguafiestas’ de Sara Ahmed. Quan lliges el títol és fàcil pensar en Fonèvol.

El llibre dona moltes idees i una de les principals és que si exposes un problema, generes un problema; si generes un problema et converteixes en el problema, ets la xafaguitarres.

En l’intercanvi d’idees van eixir temes interessants com que hi ha gent en minoria dins les minories i que, com a persones discriminades hem de donar-li espai a eixa gent.

Vam constatar que d’eixe tipus de lluita no es pot eixir indemne, que té un cost alt. També vam parlar de que no es pot estar sempre al peu del canó, que hem de descansar. A algunes de nosaltres ens han recriminat que deixarem la festa o que deixarem d’encapçalar la lluita, però tenim dret a parar.

Les idees del llibre no només valen per a la lluita feminista, intentar evitar qualsevol discriminació sempre té respostes semblants per part de la majoria. La majoria prefereix suportar la discriminació que ser qui xafa la guitarra, així, la majoria es transforma en avaladora de la desigualtat.

En mig de moltes anècdotes vam acabar la conversa constatant que la defensa de les idees també proporciona alegria. En Fonèvol hem trobat amistat en persones que no coneixíem. Dissabte vam recordar l’agermanament i l’emoció del dia en que vam poder celebrar la primera entradeta popular en 2015. També és molt positiu el conéixer pel camí a persones de tants pobles que defensen la igualtat; i estar amb la gent de l’art que ens ha fet riure o pensar amb les seues actuacions, les seues pintures o els seus escrits. D’esta manera, hem acabat de la mà de dones i hòmens que no tenen la mateixa edat que nosaltres, ni les mateixes capacitats, ni la mateixa extracció social.

També vam recordar que la festa no hauria arribat on està si no fos per la gent que ens ha donat suport. Tot i la quantitat d’entrebancs que l’ASJ ha posat a la igualtat en la festa, no podem oblidar un president, que ja no està entre nosaltres, que ens va escoltar i va posar alguna pedra per anar construint el marge. Volem fer palès també el nostre agraïment a periodistes que sempre han donat suport a la igualtat en la festa, i a unes poques filaes que han anat plantejant reptes a l’ASJ que només es podien resoldre donant-li drets a les dones. Ens sentim agraïdes pels festers i festeres que han anat fent el que podien de manera anònima, sense elles i ells nosaltres no hauríem continuat. Esperem, algun dia, aconseguir la igualtat

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario