slogan tipografia la moderna
A fondo
Amazones sobre patins
Es consolida a Alcoi el Roller Derby un esport femení on predomina la intel·ligència i el treball en equip.
Sara Jover - 15/04/2014
Amazones sobre patins

Les dones també podem i sabem practicar esports de contacte. Amb eixa premissa, va nàixer l’equip Alcoy Roller Derby en 2012 a Alcoi. El Roller Derby és un joc que prové d’EUA. Va sorgir als anys 70 i ha anat evolucionant fins a convertir-se en el que és hui: un esport reglat que va creixent per tot arreu. És una modalitat de patinatge en la que actualment competeixen majoritàriament dones y es basa en el contacte cos amb cos: no hi ha baló, no hi ha sticks.

Ara explicarem en què consisteix el Roller Derby, però abans direm en què no consisteix: el Roller Derby no són dones que es peguen, no és lluita lliure ni una “guerra de almohadas”. El Roller Derby no és una subcultura. El Roller Derby és un esport de contacte sobre patins en el que juguen la forma física i la intel·ligència al 50% i on l’entrenament i la disciplina són part fonamental.

I es juga així:

El joc es desenvolupa en una pista oval plana, on 5 jugadores de cada equip estan disposades. Les 4 bloquejadores de cada equip van juntes i es això es denomina ‘pack’. Les jugadores amb les estrelles al casc són les jammers i són les encarregades de marcar punts. Hi ha una jammer per equip. Al començ del joc, les dos jammers eixiran al temps que el pack avança per la pista. La missió de les jammers serà travessar el pack. Per cada jugadora de l’equip contrari que la jammer avance, serà un punt. Les bloquejadores han d’impedir que la jammer contraria les passe i han d’ajudar a la seua pròpia jammer per a que aconsegueixca més punts. I tot açò amb l’única ferramenta del propi cos de les jugadores.

Sense títol

Al principi sona estrany i fins que no es veuen alguns partits no s’acaba d’entendre. Però una vegada s’ha entès, l’esport resulta realment apassionant i un tant addictiu. I això és el que ha passat a Alcoi.

En gener de 2012 es va crear l’equip local i a dia de hui ha anat creixent, no tant en nombre de jugadores, però sí en experiència i coneixements. Actualment, l’equip està conformat per 10 jugadores provinents d’Alcoi, Elx, Santa Pola i Crevillent. El 23 de març d’este any, va tindre lloc a Alcoi el primer partit de la primera lliga federada de Roller Derby a tota Espanya, la lliga EAST COAST, on competeixen 4 equips de la zona mediterrània:

– València Roller Derby

– Rayo Dockers (València)

– Rock ‘n’ Rollers Múrcia

– Alcoy Roller Derby

Encara que en esta temporada només son quatre equips, ja hi ha altres equips que estan preparant-se i preparant a les seues jugadores per a poder unir-se en les pròximes temporades. L’objectiu de tindre una lliga federada és garantir la supervivència de l’esport, a més de tindre el recolzament de les Federacions murcianes i valencianes, i aconseguir que la lliga s’estenga per tot el territori nacional i tots el equips pugam anar pel mateix camí.

A més dels partits de lliga, tant els equips que la conformen com la resta d’equips nacionals, es disputen partits oficials i amistosos dins d’Espanya i per tota Europa, on l’esport ja està més arrelat.

El Roller Derby acull a totes les dones amb ganes de fer un esport diferent, divertit i molt emocionant. Siga quina siga l’edad, professió o situació familiar, el Roller Derby dóna cabuda a tot tipus de jugadores, hagen fet esport abans o no i inclús si no saben patinar. Perquè al final els equips són xicotetes famílies.

JugadoresNoves

 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario