slogan tipografia la moderna
Creación
Beat
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 01/02/2022
Beat

Podríem estar parlant, vés a saber, per exemple, de la Beat Generation, amb Jack Kerouac, o Cassady al front, però no, no es tracta d’açò, almenys ara i aquí. També podríem referir-nos a Beat com a pulsió, ritme o compàs, però tampoc és açò, no. Inclús, Beat, podria dirigir-nos cap al coneixement d’una aplicació per a mòbils intel·ligents…(en són d’intel·ligents els mòbils?). Senzillament, qui l’encerta l’endevina! I poca cosa més. Per cert, ara que me’n recorde, el dia que els mòbils siguen intel·ligents, preparem-nos-en. Però ben preparats. S’armarà un cal déu de mil dimonis (com ens agraden les fórmules d’oposició). Doncs si un «animalet» menut, quasi tot de plàstica arquitectura, i només ple, a les vísceres, de xips i de xaps, és capaç de centrifugar-nos la vida per complet, ja podem córrer. Ja no tindrem, mai més, remei. Avisats estem.

Aquí, però, anem a dir unes coses sense importància dels Beats. Sí, d’aquests que s’han guanyat a pols, i sense influències d’il·legítima prevaricació, el dubtós epítet de roïns. Així el binomi: beat i roí ha esdevingut una nova possibilitat d’anomenar una classe de personal de perillosa, o estratègica, conducta moral (senyor «pequé» a qui fotré?). És a dir, per una banda fan ostentació del seu credo doctrinal, fotent la vara tothora els benhumorats que se’ls escolten, i per l’altra, sota mà, van descarregant un allau de misèries humanes dignes de millor glòria. Els Beats solen ser persones tranquil·les, plàcides, de bon tracte i, fins a cert punt, educades. Però no. Cal desconfiar dels cops de pit a l’hora del rosari, i de les genuflexions a la missa diària, doncs quasi sempre s’amaguen tèrboles intencions al sotavent. Solen manifestar gasiveria extrema, afecció per la possessió de la veritat, una gran intransigència amb els «pecats» aliens, i clara i determinant ceguesa amb la prodigalitat de problemes manifestats pels jerarques mitrats del seu món particular i, potser, d’un altre regne. Encara que fa temps que ho coneixem, açò, la consideració de Beat és una mena de pas previ, potser el tercer, per arribar a la canonització. Ànim i molta atenció!!! Abans de creuar de vorera cal mirar a dreta i esquerra. El rètol del carrer diu: Beato Nicolás Factor…

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario